Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Lobbi a magas minőségért

Több mint tíz éve a Magyar Ajtó és Ablak Egyesület (MATA) elnökeként is aktív tevékenységet fejt ki Prohászka Rajmund, a győri Ablakcentrum Kft. ügyvezetője, a Kisalföldi Presztízs Díj 2006-os év üzletembere. A nemrég tartott elnökválasztáson a MATA tagjai ismét arra kérték: folytassa a megkezdett munkát.
Prohászka Rajmund az Ablakcentrum Kft. ügyvezetőjeként és a Magyar Ajtó és Ablak Egyesület elnökeként hetente több napot is a fővárosban tölt. Az egyesületben végzett szakmai munkája sok bizottsági üléssel jár, rendszeresen megfordul a szabványügyi testület, a különböző kormánybizottságok és a többi szakmai szervezet programjain. Aktív lobbitevékenységet folytat munkatársaival együtt a szakma, a gyártók és nem utolsósorban a lakosság érdekében.

A panelban lakók érdekében

– Többek között azért dolgozunk, hogy a támogatási programok, így az egyre kedveltebb panelprogram évről évre kiírásra kerüljenek. Ez egyaránt érdeke a lakosságnak, a magyar gazdaságnak és természetesen a minőségi ajtókat és ablakokat gyártó cégeknek is – mondta el Prohászka Rajmund, aki egy pillanatig sem titkolja, hogy az aktív egyesületi és lobbimunkának köszönhetően sokkal több friss információhoz és gyakorlati szakmai tapasztalathoz hozzájut, mint egy átlagos cégvezető, s ezek az információk hosszú távon egyértelműen cége, az Ablakcentrum Kft. javát is szolgálják.

Harc a feketegazdaság ellen

– A MATA keretében évek óta azért dolgozunk, hogy az ajtó-ablak szektorban létrehozzuk a minőségi magyar termékek védelmét. Ellátjuk az egyesületbe tömörült cégek szakmai érdekvédelmét és folyamatosan teszünk a gazdaság tisztítása érdekében, vagyis harcolunk a vásárlók félrevezetése, illetve a feketegazdaság ellen. Nem utolsósorban olyan energetikai programot dolgoztunk ki, amely a lakosság érdekeit tartja szem előtt.

Hogyan értékeli az egyesület az eddigi panelfelújításokat?

– A panelprogram az utóbbi évek egyik legnépszerűbb támogatási programja. A felújításokkal javult a lakók komfortja, életminősége, nőtt a lakások belső hőmérséklete és nem utolsósorban az értéke is. A legfontosabb eredményt, a tényleges energiamegtakarítást azonban sokan megkérdőjelezték.

A Győrhő közel 2500 lakás tényleges energiafelhasználását értékelte ki és ennek alapján bebizonyosodott, hogy már a nyílászárók cseréje esetén is 14–17 százalék, a teljes energetikai felújítás esetén pedig lakásonként legalább 30 százalék energia takarítható meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiában keresik a glasgow-i merénylőket

Tizenkét gyanúsítottat keres az indiai rendőrség a nagy-britannia merénylet-kísérletek ügyében.… Tovább olvasom