Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

LMP: totális káosz a vidékfejlesztésben

Az LMP szerint totális káosz uralkodik a vidékfejlesztésben: miközben a tisztességes pályázók rosszul járnak, a kifizetések szabályozását a kivételezettekhez igazítják, az új költségvetési ciklus pályázatainak kiírása pedig lassan egy éve csúszik.
Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: bár a bizonytalan körülmények már a szocialista kormányok idején is fennálltak, azt a jelenlegi kormányzat is fenntartja. A gyakorlat szerinte nem szolgálja a vidék felzárkóztatását és az ott élők helyben tartását.

Szólt a többi közt azon pályázati forrásokról, amelyeket le sem gyártott gépek után nyújtott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, de kifogásolta az európai mezőgazdasági és vidékfejlesztési alap kifizetésének gyakorlatát is.

Ez utóbbiról elmondta: a pályázóknak múlt év végéig kellett volna elszámolniuk, hogy már 2015 elején hozzájuthassanak forrásaikhoz, az ezt szabályozó rendeletet azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly háromszor módosította, utoljára az elszámolási határidő előtt egy nappal, azokat segítve, akik nem tudtak volna eleget tenni kötelezettségüknek.

A képviselő emellett az új költségvetési ciklus pályázataival kapcsolatban is aggályait fogalmazta meg, mint mondta, még egyetlen pályázat sem jelent meg, és értesülései szerint az unió nem hagyta jóvá a Magyarország által benyújtott pályázati koncepciót.

A politikus a tájékoztatón elítélte a miniszterelnök gazdasági menekültekkel kapcsolatos nyilatkozatát. Közölte: a bevándorlásnak és a terrorizmusnak semmi köze egymáshoz, a kettőt ízléstelen összemosni, és politikai tőkét kovácsolni egy terrorcselekményből. Emlékeztetett: Ukrajna jelenleg nem tagja az Európai Uniónak, így az onnan érkező magyarokat is Orbán Viktor retorikája szerint gazdasági menekültnek kellene tekinteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állateledelt gyártott a vágóhídi hulladékból - videó

Több tonna, szabálytalanul tárolt vágóhídi hulladékot, sőt patkánytetemet is talált a hatóság egy Pest megyei tanyán. Tovább olvasom