Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

LMP: pénteken kivezethetik Magyarországot a demokráciák sorából

Pénteken a parlament olyan törvényeket fogadhat el, amelyek kivezetik Magyarországot a parlamentáris demokráciák sorából - mondta Karácsony Gergely.
Pénteken a parlament olyan törvényeket fogadhat el, amelyek kivezetik Magyarországot a parlamentáris demokráciák sorából - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. Az LPM ezért nyílt levélben kéri az összes parlamenti képviselőt, hogy ne fogadják el a választójogi és a pénzügyi stabilitási törvényt - tette hozzá. A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, pártjuk abból indul ki, hogy a megválasztott képviselők mind demokraták, a demokraták pedig nem szavaznak meg olyan törvényeket, amelyek "kivezetik Magyarországot a parlamentáris demokráciák sorából".

A politikus úgy fogalmazott, hogy a választójogi törvényről szóló javaslat alapján a Fidesz akkor is megnyerheti a választásokat, ha nem rá szavaznak a legtöbben. Hozzátette, hogy a pénzügyi stabilitási törvény lehetetlenné tenné az adótörvények megváltoztatását, miközben a Költségvetési Tanács, a vétójogával élve "megpuccsolhatja" a következő kormány döntéseit.

Elmondta, hogy ezért minden képviselőnek nyílt levelet írnak, amiben arra kérik őket, hogy ne engedjenek annak a nyomásnak "ami a pártközpontok felől érkezik feléjük", ahelyett inkább a lelkiismeretük és a demokratikus elkötelezettségük alapján döntsenek.

Ha megszavazzák a két törvényt, "akkor sajnos a történelemkönyvekbe fel fogjuk írni az ő nevüket azok közé, akik felszámolták Magyarországon a parlamentáris demokráciát" - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az újra beterjesztett egyházügyi törvény esetében sem a forma, sem a tartalom nem változott. Hangsúlyozta, hogy a tervezetet éjfél előtt néhány perccel nyújtották be, amivel "porig alázták" mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselőket. A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy az egyházi minősítést nem az Alkotmánybíróság mondaná ki, hanem "Orbán Viktor kegyelméből lesz valaki egyház".

Más témára áttérve azt mondta, hogy a leminősítések benne voltak a levegőben. Kijelentette azt is, hogy "Orbán Viktornak sikerült elérnie", hogy Magyarország nemcsak hanem parlamentáris demokráciák, hanem a befektetők szemszögéből nézve is "egy banánköztársasággá vált".

Kijelentette: minden nap, amit Matolcsy György a "miniszteri székben tölt, súlyos milliárdokat fog jelenteni az adófizetőknek." Hangsúlyozta, hogy az LMP szerint a miniszter távozása mellett szükség van egy 180 fokos gazdaságpolitikai fordulatra is, amelynek első lépéseként az egykulcsos adórendszer visszavonását nevezte meg.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. december 22. 19:39
    „Szerintem ez már másfél éve nem demokrácia, hanem Viktatúra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyben: félholtra verte a másfél éves kisfiút

Életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt indult nyomozás egy 15 éves fiú ellen, aki bántalmazta… Tovább olvasom