Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

LMP: Orbán tegye nyilvánossá, miről tárgyal Putyinnal Paks ügyében!

Az LMP felszólítja a csütörtökön Moszkvába látogató Orbán Viktort, hogy biztosítsa a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalások tartalmának nyilvánosságát.
Az LMP felszólítja a csütörtökön Moszkvába látogató Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy biztosítsa a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalások tartalmának nyilvánosságát. Jávor Benedek, az ellenzéki párt képviselője szerint egy "Putyin-Orbán alku" részeként az ország szabad kezdet adna az oroszoknak a Paksi Atomerőművel kapcsolatos beruházásban.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke csütörtöki közleményében úgy fogalmazott: "Orbán Viktor titokban seftel az ország energiaellátási és környezeti biztonságával Putyin elnökkel."

Az ellenzéki politikus aggasztónak találja, hogy Oroszország már ajánlatot tett a paksi atomerőmű-bővítés kivitelezésére és finanszírozására, ami Magyarországot további hosszú évtizedekre kiszolgáltatná az orosz érdekeknek. Közleménye szerint a kormány pénzügyi konstrukciója keretében az oroszok a beruházás ellenében tulajdonrészt szerezhetnek a paksi erőműben, amit Jávor Benedek veszélyesnek tart a nukleáris biztonság tekintetében.

Mint írta, Magyarország a paksi fűtőelemeket jelenleg is Oroszországból importálja, és a földgáz nagy részét is onnan szerzi be, így az ország energiafüggősége tovább romolna az alku eredményeként. "A mostani Putyin-Orbán alku egyik tétje az lehet, hogy kaphatnánk némi árengedményt az importgázra, cserébe gyakorlatilag szabad kezet kényszerülnénk adni az oroszoknak az atomerőmű-beruházásban" - fogalmazott az LMP-s politikus.

Az LMP arra is felszólítja a kormányfőt, hogy az ezzel kapcsolatos döntésbe vonja be a parlament szakbizottságait.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. zeta62 2013. február 02. 15:14
  „Meglehetősen rövid és szűkszavú volt Orbán moszkvai találkozója. Az orosz sajtó nem is foglalkozott vele, csak a Ria Novosty közölt szükszavú tudósítást. Az eseményről készült videó szerint maga a köszöntés is csak formális, rövid tiszteletkörökből állt. Érdemes megfigyelni Vlagyimir Putyin testbeszédét.

  A testtartás, az arckifejezés egyértelműen megmutatja, hogy egyrészt undorodik ettől az embertől, másrészt egyáltalán nem tartja fontosnak a vele való találkozást. A Déli-Áramlattal kapcsolatos döntést megköszönte, mivel az pénzt hoz nekik és a magyar kormánynak is, mindazonáltal a hozzátett megjegyzések enyhe fenyegetést is tartalmaznak.
  Egyértelműen látszik, hogy az orosz vezetés nem tartja tárgyalópartnernek Orbánt, és nem is bízik benne. Lényegében lenézik, és ez megnyilvánul a metakommunikációban. Orbán az öltönyét piszkálja, gyűrögeti, miközben Putyin laza testtartásban elmondja a közlendőjét, és nem nagyon vár sem ellentmondást, sem reakciót. Ez van és kész. Felmérhető, Putyin egyáltalán nem számol vele, hogy mire a gázvezeték teljesen kiépül, még Orbán lesz a miniszterelnök. Nem tekinti tárgyalófélnek.

  Gyenge gazdasági ígéretek, Orbán részéről hízelgés, dörgölőzés, de már késő. Húsz éve kellett volna felébrednie. Oroszország nem tárgyal Orbánnal, és a Malév-ügy megemlítése sem volt véletlen - jelezvén: nem felejtünk. Bizony, Moszkva nem felejt.”
 • 25. zeta62 2013. február 02. 12:19
  „18. Accra 2013.01.31. 22:57

  Félrebeszélsz, máshonnan tájékozódj! :)

  Paks felújításáról, és a másik két blokk befejezéséről szólt a dolog. :)”
 • 24. WeiseÖdenburg 2013. február 02. 08:13
  „Az európai érdekrendszer változott meg.Az energiahordozók stratégiai jelentősége még jobban felértékelődött.
  az öreg kontinensen megunták a más pénzügyi rendszerek garázdálkodását. Kérem kigondolja komolyan,hogy ez a tény nem lett egyeztetve a tőlünk nyugatra eső vezető európai irány meg határozókkal ?”
 • 23. zeta62 2013. február 01. 23:00
  „Mi a pálya zemberek? Féltek hogy nem telaviv és manhattan lesz a politikai irány? Úgy legyen! :)”
 • 22. Valaki 2013. február 01. 11:48
  „Nincs titok élvtársakk, a rendes coci kgb ügynök is volt. És ezek mind rendes cocik. :)”
 • 21. dödike 2013. február 01. 08:58
  „Majd stratégiai államtitok lesz és száz év múlva feloldják.Unokáink látják majd hogy mekkora balfékek voltak ezek.”
 • 20. Jandex 2013. február 01. 08:27
  „Mi van a "kisztitkárelvtárstanulmányútonvan" párttitkárkánt jön haza?! GRATULA fityesznyikok Éljen az orosz-magyar megbonthatatlan barátság/vezeték/ vagy mi a bánat? Bezzeg mikor az előzőek "putyinoztak" ment az elv/tárazás/!
  NYOMORULTAK / nem Victor Hugo, viktor Hunyó!!! /”
 • 19. WeiseÖdenburg 2013. január 31. 23:26
  „18. Accra 2013.01.31. 22:57
  Miután Laborz Sándor a KGB utód szervezetét Bolgár számítógépes szakembereknek álcázva beengedte a Nemzetbiztonság épületében,azóta nincs nemzetbiztonsági kockázat az oroszok irányába,mert mindent kinyernek és mindent tudnak,mos lehet üzletet kötni.”
 • 18. Accra 2013. január 31. 22:57
  „2,5 éve azt harsogja a kormány, hogy micsoda nemzetáruló cselekedet volt, amikor a szocilibsi gárda eladta a közműszolgáltatók egy részét, meg hogy nemzetbiztonság, meg büdös multik.
  Ezek után orosz kézbe adnák pont Paks nagyrészét??????????????”
 • 17. Santos 2013. január 31. 21:03
  „15-ös,neked valóban sok pénzed lehetett és van,ha állandóan a fideszt pénzeled.Orbán nyomhatna egy barackot a fejedre.”
 • 16. Valaki 2013. január 31. 20:05
  „pilovka, neked egy málenkij robot hiányzik az életedből. :))”
 • 15. pillow 2013. január 31. 19:06
  „8. acsali 2013.01.31. 16:21 Kapott tízezer dollárt Amerikából az LMP. És?
  A Fideszt meg a <moderálva> én pénzelem már 23 éve, és eddig ez kinek volt jó a haverokon kívül? Szétszakította az országot, a családokban ugrottak egymásnak emberek, és ezt az én pénzemen is csinálta. És hazudik: tegnap az IMF-ügyben éppen, ma cáfolta minden szavát a szóvivőjük. Milyen ember ez?
  "Hazaküldte" az oroszokat, most meg kell neki a pénz, mert az nem jön az azeriaktól, az araboktól, meg a kínaiaktól sem. Szánalmas, remeg a hatalomért, nem is érdekli más, olcsó gázzal akarja megnyerni a választást, mert tönkreverte a gazdaságot. Csak így tovább, szidják csak az LMP-t! Tiszta kommunizmus.”
 • 14. Reális 2013. január 31. 18:53
  „Kiderült,hogy mégsem lehet más a politika!”
 • 13. WeiseÖdenburg 2013. január 31. 18:41
  „A kormányváltás időszakában,már érezhető volt a folyamat,ami most került a nyilvánosság elé.
  Nagy diplomáciai munka eredménye.A Párizs-Berlin-Moszkva tengelyt meg fúrták a tengerentúlról,de a mostani eredmény,az említett dolog egyik leágazása.Várjuk meg még lesznek meglepetések.A nagypolitikai póker!
  Azon érdekszféra akik a zsírós bödöntől messze kerültek,felvonultatja a nehéz tüzérséget ,visszatérése reményében.

  "Putyin Paksról is említést tett
  Magyarország" "kétségkívül prioritást élvező partnerünk Kelet-Európában", a két ország kapcsolata pedig minden irányban kedvezően fejlődik - mondta az orosz elnök, amikor fogadta az egynapos moszkvai munkalátogatáson tartózkodó Orbán Viktort. Emlékeztetett: Oroszország - Németország után - a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, 2011-ben 11 milliárd amerikai dollár volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom értéke. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a befektetések az utóbbi három évben nem, vagy csak nagyon alacsony mértékben növekedtek, ezért ezen a területen további lehetőségek vannak az együttműködésre."”
 • 12. vikri 2013. január 31. 17:43
  „IV.Béla 10! Igen. Többek között ezért írtam idéző jelbe a "balos"-t...

  Többiek! Most illene a Fidesz-ről beszélni, nem átmutogatni folyton, mert az gyanús... (Vagy nincs más érv?! Az nagyon kevés...)”
 • 11. ATX 2013. január 31. 17:31
  „Mi vagy ki az az LMP? Össze-vissza szakadozott pártocska. Jól szedjék meg magukat, mert jövőrer eltűnnek az Országházból...”
 • 10. IV.Béla 2013. január 31. 17:29
  „9. vikri!

  A Fidesz folyamatosan leszavazza azokat az indítványokat, amikben az ügynöklisták nyilvánosságra hozását kérvényezik, ergo most is balos kormányként viselkedik.”
 • 9. vikri 2013. január 31. 17:12
  „Csak képzeljük el, most hogyan viselkedne a Fidesz, ha ugyanezt egy "balos" kormány csinálná...”
 • 8. acsali 2013. január 31. 16:21
  „Az LMP tegye nyilvánossá, ki pénzeli őket és mi célból.”
 • 7. Valaki 2013. január 31. 15:46
  „Szerintem száműzni kéne az egész mszplmp-t! Viktor, ezt is beszéld meg velük! :)))”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás: sokkal rosszabb lehet a valóság a statisztikánál

A foglalkoztatásban a valóság sokkal rosszabb lehet a statisztika által vázoltnál a GKI… Tovább olvasom