Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

LMP: mélyponton a természeti értékek megőrzése

Az LMP szerint a hatósági kontroll csökkenése és a földbérleti változások miatt mélypontra jutott a természeti értékek megőrzése Magyarországon.
Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján Hermann Ottó halálának 100. évfordulójára emlékezve azt mondta: az elmúlt 100 évben nem volt ilyen kilátástalan a természeti értékek megőrzése. Nemcsak az intézményi rendszer omlott össze, hanem a kormánypártok a kormányhivatali rendszer átalakításával megszüntetik az önálló környezet- és természetvédelmi hatósági feladatellátást is – sorolta.

Az ellenzéki politikus bírálta, hogy azon földterületeken, amelyek felett a Nemzeti Föld Alap rendelkezik, az új bérlők a legkevésbé sem veszik figyelembe a természetvédelmi szempontokat, például több mint 100 éve nem használt gyepterületeket vagy milliárdos fejlesztések révén rehabilitált területeket szántanak be.

Megjegyezte: nem lehet tudni, hogy mindezek milyen kilátásokat adnak Magyarország védett és fokozottan védett állatfajainak megőrzésére.

Sallai R. Benedek arra is felhívta a figyelmet, hogy súlyos belvízhelyzet alakult ki Szentesen és környékén, amelynek okaként az ésszerűtlen vízgazdálkodást nevezte meg. Kifejtette: a véges csatorna-kapacitások miatt mindenütt folyik ki a víz a töltéseken és önti el a szántóföldeket, ami sok száz milliárdos károkat okoz a mezőgazdaságnak és végül közpénzből kell kártalanítani a gazdálkodókat. Az LMP-s politikus szerint a kormány tétlenül nézi a helyzetet, ezért érdemi lépéseket sürgetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliót rejtett a talált táska

Egy miskolci férfi a rendőrség segítségét kérte, amikor egy több mint hárommillió forintot tartalmazó autóstáskát talált és vissza akarta azt adni a tulajdonosának. Tovább olvasom