Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

LMP: fel kell számolni az iskolai szegregációt!

Az LMP országgyűlési határozatban kérné fel a kormányt az iskolai szegregáció pontos felmérésére és intézkedési terv kidolgozására az elkülönített oktatás felszámolása érdekében.
Ikotity István országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: bár kutatások bizonyítják, hogy az ezredforduló óta nő az iskolai szegregáció Magyarországon, és az is tudható, hogy a szegregált iskolákból rosszabb eredményekkel kerülnek ki a diákok, mégsem állnak rendelkezésre konkrét társadalomtudományos adatok a jelenségről.

A politikus elismerte, hogy a kormány is gondolkodik a probléma megoldásán, annak mikéntjéről azonban nem adtak számára egyenes választ – jelentette ki. Emlékeztetett arra is: tavaly a kormány – az LMP szerint szükségtelenül - rendeletalkotási jogot kapott a hátrányos elkülönítés tilalma alóli kivételek meghatározására.

Ikotity István a kilencosztályos alapképzés tervével kapcsolatban leszögezte: az irányt pártja jónak tartja, annak bevezetését ugyanakkor széleskörű társadalmi egyeztetésnek kell megelőznie. Példaként hozta a tudást lassabban, de alaposabban átadó finn modellt, amelyet azonban tizenöt év alatt vezettek be.

Kijelentette ugyanakkor: a középfokú oktatás lerövidítése számára ijesztő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósághoz fordul az útdíj miatt Ujhelyi István

Közérdekű adatigénylés elmulasztása miatt fordul a Fővárosi Törvényszékhez a szocialista EP- képviselő. Tovább olvasom