Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

LMP: elfogadhatatlan a személyre szabott jogalkotás

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz "személyre szabott" jogalkotást folytat, a párthoz közelállókra máshogy, vagy egyáltalán nem vonatkoznak egyes törvények - jelentette ki Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
Azok után, hogy a Fidesz hadat üzent a "pofátlan végkielégítéseknek", háromszor is a Parlament elé hozott olyan törvényt, amely azok visszavételéről szólt, lesöpörte az LMP jogállami megoldását azzal kapcsolatban, miként lehetne végkielégítéseket visszaperelni, a saját embereinek viszont olyan lehetőséget teremt, hogy ne vonatkozzon rájuk a 98 százalékos különadó - mondta a politikus a sajtótájékoztatón. Vágó Gábor úgy fogalmazott: teljesen véget kell vetni ennek a "gyevi bíró-féle, személyre szabott" jogalkotásnak, mert mindenkire ugyanazoknak a törvényeknek kell vonatkozniuk.

A politikus példaként a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökét említette, azt kérve, hogy "az elbocsátásuk utáni járandóságukra" ugyanúgy vonatkozzon a 98 százalékos különadó. Szavai szerint "az nem járja, hogy valakik több milliót vihetnek haza, mások pedig, akik előző jogalkotás során jogot szereztek arra, hogy akár 2 millió feletti összeget kapjanak sok évtized munka után, azok nem tehetik".

Az LMP azt követeli a kormánypárttól, hogy a hétfői végszavazásnál vegye figyelembe az általa korábban hangoztatottakat - mondta Vágó Gábor.

Olvasóink írták

 • 6. blackberry 2011. július 04. 11:09
  „Kifejtenek a 3., 4. hozzaszolok jobban, mi a kifogasuk az LMP ezen gondolataval?”
 • 5. HarconaMarcos 2011. július 04. 00:43
  „Egyrészt Rommel nagyobb tiszteletet érdemelne, másrészt a liberális nem szitokszó.
  ´A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.´
  Röviden, közérthetően: egy liberális nem akar belepofázni abba, hogy más hogyan élje az életét, mit gondoljon, stb., stb. Nem összetévesztendő az anarchiával!
  Hosszabban: http://hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus”
 • 4. rommel 2011. július 03. 22:39
  „KI KÉRDEZTE EZEKET A LIBERÁLIS LOVAGOKAT ?”
 • 3. Star-Spangled 2011. július 03. 20:07
  „AZ LMP kellene megszuntetni!!”
 • 2. zakarias3 2011. július 03. 19:59
  „Meg kell szüntetni az ilyen pofátlanul magas pénzek felvételét!”
 • 1. iux 2011. július 03. 17:48
  „Álmodj király lány............................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambos-ügy - Gyanúsítottként hallgatták ki Laborc Sándort

Az ügy továbbra is szigorúan titkos minősítésű, a Budapesti Katonai Ügyészség továbbra sem ad tájékoztatás az ügyben. Tovább olvasom