Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

LMP: Egymillió munkahely helyett tömeges állásvesztés

Az LMP szerint a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai is azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormány munkahelyteremtési elképzelései kudarcot vallottak – sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy a kabinet a foglalkoztatás tervszerű csökkentését tűzte zászlajára.

Ideje lenne, hogy a Fidesz-KDNP megfontolja az LMP hosszú távú megoldást kínáló javaslatait az ökológiai adóreformról és a zöld gazdaságélénkítésről.

A legfrissebb, korrigált KSH-adatok szerint az elmúlt negyedévben csak 3,743 millió embernek volt állása; azaz egy hónap alatt 33 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma. Mivel a munkanélküliségi ráta sem mozdult el a 11,5 százalékos szintről, megállapítható, hogy az Orbán-kormány közel egy éves teljesítménye nyomán jottányit sem javult a foglalkoztatás helyzete Magyarországon.

Az LMP számára ez nem meglepetés, hiszen a kormány eddigi intézkedései mintha a foglalkoztatás tervszerű csökkentését tűzték volna ki célul. A járulékemelés a legálisan bejelentett munkavállalókat foglalkoztatók terheit növelte, és a magyar kis- és középvállalkozásokat érintette legérzékenyebben.

Az Orbán-kormány számos ígéretes kezdeményezést hozott lehetetlen helyzetbe. Például a közmunkaprogramot – amelynek többek között fontos szerepe volt a helyi piacra történő élelmiszertermelésben – nem megreformálták, hanem forrásait drasztikusan visszavágták, ezzel pedig munkaerőpiaci katasztrófába sodorták a leghátrányosabb térségeket.

Ugyanakkor a valóban munkahelyeket teremtő zöld gazdaságélénkítésre, mint például az LMP programjában kiemelt helyen szereplő és számos gazdasági, környezeti előnnyel járó energiahatékonysági beruházásokra, az eredetileg ígért forrásoknak csak a töredéke jut az Új Széchenyi Tervben.Olvasóink írták

 • 5. load 2011. április 05. 09:10
  „Talán arról kellene inkább beszélni, hogy az egyszeri nagyarányú adócsökkentés hozott-e foglalkoztatás bővülést, mert ugyebár ez volt még tavaly áprilisban a deklarált kitörési pont.
  Ha nem hozott, akkor arról kellene, hogy hogyan tovább.
  A probléma felvetőjét pocskondiázni kétség kívük szerényebb szellemi erőfeszítést igénylő feladat, de igaza van titokgyula-nak.
  Olyan ez, mint az óvodában.”
 • 4. Pofátlan 2011. április 04. 20:39
  „Janika!
  Ne az ATV műsorait nézzed, az MSZP vágyainak ellenére előrehozott választásokról nincs szó.”
 • 3. asvel 2011. április 04. 19:38
  „Mulatságos az LMP vergődése!!!
  Például Győrben éppen ők akarják megakadályozni az AUDI terjeszkedését és az új munkahelyeit!!!”
 • 2. titokgyula 2011. április 04. 18:46
  „Valaki azt hitte hogy jobb lesz? Mitől? Az egymásra mutogatástól? Mint az óvodában.”
 • 1. janika 2011. április 04. 17:06
  „Úgy látszik a FIDESZ vezetésnek elege van és új választásokat akar, mivel megszakadt a szarka farka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hetedik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő… Tovább olvasom