Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

LMP: ˝A pánikszerű sarcolás helyett a tőkét és a környezetterhelést kell adóztatni˝

Az LMP szerint a zsákutcából, ahová a Fidesz vitte az országot, csak egy gyökeresen új program vezetheti ki az országot
Az LMP szerint a zsákutcából, ahová a Fidesz vitte az országot, csak egy gyökeresen új program vezetheti ki az országot, az pedig az LMP által képviselt "Zöld Fordulat", amely a munkából élők helyett a tőkét és a környezetterhelést adóztatja; az ellenzéki párt elvárja a kormánytól, hogy "ismerje be gazdaságpolitikájának bukását és ennek árát legalább jövőre ne a lakossággal és a vállalkozásokkal fizettesse meg".

Scheiring Gábor és Vágó Gábor országgyűlési képviselő az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben azt írta: radikális változás megszorítások és az államadósság növelése nélkül is elérhető.

A politikusok úgy vélik: a Fidesznek "köszönhetően" 2012-től több adót fizetnek azok, akik már jelenleg is az átlag alatt keresnek. Először is több személyi jövedelemadót, hiszen az adójóváírás megszüntetésével és a szuperbruttó részleges kivezetésével ismét csak az alacsony jövedelműek terhei nőnek, ahelyett, hogy a problémák fő forrását, "a bukott egykulcsos adót vonnák vissza" - írták.

Szerintük "a kormánynak hála így a világ legbonyolultabb szja-rendszere jön létre, pedig a kabinet eddig pont az egyszerűsítéssel kampányolt". Sokkal egyszerűbb és igazságosabb lenne egy háromkulcsos, progresszív jövedelemadózás, amely csökkentené az alacsony jövedelműek terheit és méltányosan növeli a gazdagok hozzájárulását - húzták alá.

A kormány a legszegényebbek terheit is növeli, amikor az általános forgalmi adó kulcsát a "világviszonylatban egyedülálló", 27 százalékos szintre emeli, és "ezzel újabb több százmilliárdos többlet terhet pakol a lakosság nyakába" - olvasható a közleményben.

Az LPM-s képviselők úgy vélik: a vállalkozások is nagyobb terhekkel szembesülnek, amivel lényegében a Fidesz saját munkahelyteremtési célkitűzéseit "végzi ki a nagy nyilvánosság előtt".

Mint írták, az "Orbán-Matolcsy páros" foglalkoztatási krízishelyzetben szélesíti a kis- és középvállalkozások által fizetendő járulékalapot, és további 1 százalékponttal emeli a munkavállalói járulékokat. Hozzáteszik: az egykulcsos adó visszavonásával és a környezetszennyezést sújtó zöld adók bevezetésével adottak lennének a feltételek a munkavállalói járulékok azonnali, 2 százalékpontos csökkentésére, és a leghátrányosabb térségek, alacsony képzettségűek legális foglalkoztatásának bővítését lehetővé tevő járulék elengedésére.

Az LMP szerint országszerte egységes elvek alapján kellene bevezetni akár egy ingatlan alapú vagyonadót, és az ellenzéki párt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az részben vagy egészben helyi adó lenne. A közlemény szerint ezt a lépést az önkormányzatok finanszírozásának és a létező helyi adók teljes revíziójával kell egybekötni.

Olvasóink írták

 • 13. rommel 2011. október 18. 21:07
  „józsi
  MILYEN ADÓZOTT JÖVEDELEMRŐL BESZÉLSZ ???
  SZERINTED AKKOR MIÉRT VISZIK KÜLFÖLDRE ???
  MIÉRT REJTEGETIK AZ APEH ELŐL ???
  MINDIG MEG TUDSZ LEPNI EGY-EGY NAGYOBB CSÚSZTATÁSSAL !!!”
 • 12. gjozsi88 2011. október 17. 18:52
  „rommel!
  Az off-shore nem tiltott tevékenység.....ráadásul adózott jövedelmet lehet csak kivinni! Azaz amit itt termeltek meg az után itt adóztak!
  Persze te ezt kedvesenb megint összetéveszted!
  Csuszik nálad össze minden!”
 • 11. rommel 2011. október 17. 18:22
  „A PÉNZ NEM TŰNT EL , CSAK ÁTALAKULT !!!
  JAVASLOM A 2002-2010 KÖZÖTT NYITOTT OFF-SHORE SZÁMLÁK ELLENŐRZÉSÉT !!!
  A BALOS KOLLEGÁK TUDJÁK MIRŐL BESZÉLEK !!!”
 • 10. dorombolok 2011. október 17. 11:30
  „Javaslom az illetékeseknek, határaink őrzésének ( földi ,légi és vízi) sürgős megerősítését .Ugyanígy javaslom a kormányhivatalok beléptető rendszerének korszerűsítését esetlegesen D. Tamás évek óta porosodó stadionbeléptető rendszerének felhasználásával akár első , vagy másodlagos védelmére felhasználni!
  Teszem javaslatomat azért mert hallani, hogy a pénzügyi-gazdasági önállóságának eléréséért vívott szabadságharcban kiebrugdalt IMF küldöttség valahol kihasználva határőrizetünk és kormányzati objektumokon keletkezett lyukakat már megint Magyarországon sertepertél.
  Amennyiben az illetékes IMF-es urak a magyarországi gazdasági csoda tanulmányozására jöttek javaslatomtól eltekintek.Viszont mint a felsőfokú képzésben ,a költségeket tessenek velük megtéríteni.”
 • 9. zsukov 2011. október 17. 10:07
  „Meg van az a pénz csak más helyen !!!”
 • 8. samsungi 2011. október 17. 05:55
  „Nincs eltűnt pénz, észre kéne már venni végre
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8-yRNEdl20o”
 • 7. load 2011. október 16. 21:25
  „6. rommel
  Az eltünt pénzt nem lehet visszaadni.
  Eltünt, huss, nincs tovább.”
 • 6. rommel 2011. október 16. 20:44
  „AZ MSZP ADJA VISSZA A TÖBB SZÁZ MILLIÁRD FORINT "ELTŰNT PÉNZT" !!!
  MINDJÁRT LENNE PÉNZ !!!”
 • 5. load 2011. október 16. 20:29
  „" a munkából élők helyett a tőkét és a környezetterhelést adóztatja"
  A környezetvédelem hihetetlenül drága dolog.
  Kína fele részben azért versenyképes, mert sz.rik rá.”
 • 4. samsungi 2011. október 16. 20:28
  „AHA merre lehet, ő azt mondta jövőre mindenki jól jár :D”
 • 3. mir 2011. október 16. 18:22
  „Ebben igazuk van. Érdemes megnézni a jövő évi bértáblát sokak megszívják köztük azok is akik ezekre szavaztak köszönjük 2/3-ad”
 • 2. Jandex 2011. október 16. 17:41
  „orbántakarogggggy!:))))”
 • 1. Karcsika 2011. október 16. 15:45
  „Az Amerikai Álom ( Rajzfilm a gazdagági válságról is ) (FULL)

  http://bit.ly/owKtA5”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetővel a fának csapódott: a helyszínen meghalt a sofőr

Lesodródott egy személyautó az útról Majk és Csákvár között, a tetejével fának csapódó jármű… Tovább olvasom