Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

LMP: a Fidesz az orvosok után az ápolónőket is elűzi az országból

Az LMP szerint további ápolónők elvándorlását eredményezheti, ha elfogadják az új munka törvénykönyvének tervezetét, amely negyedére csökkentené az éjszakai műszakpótlékot és megszüntetné a délutánit.
Az ellenzéki párt közleményében emlékeztet arra, hogy a közelmúltban csoportosan távozott negyven nővér a pécsi klinikáról Németországba, ahol a nettó kezdő fizetés átszámítva jóval félmillió forint felett van. A kormány most mégis azt vette a fejébe, hogy még jobban megsarcolja azokat, akik eddig még nem mentek el - fogalmaznak.

Az LMP közli: bár javaslatokat nyújtottak be, hogy megállítsák az egészségügyi dolgozók elvándorlását, a várólisták növekedését, mindhiába; "a kormány pénzkivonással és egykulcsos adóval sújtotta az ágazatot és az ott dolgozókat".

Még ha a szaktárca részéről látszik is a jó szándék - hiszen ők bérpótlékot ígérnek - Matolcsy György és Orbán Viktor láthatóan eltökélték, hogy agyagba döngölik az állami egészségügyet - teszi hozzá az LMP, amely szerint ha a nővérek jövedelmét 30-40 százalékkal csökkentő új munka törvénykönyve hatályba lép, a kórházak "lehúzhatják a rolót".

A még ellenzéki Fidesz a szociális népszavazáson azzal kampányolt, hogy mindenkinek biztosítani kell az egészségügyhöz való hozzáférést. Az LMP ezzel messzemenően egyetért - áll a közleményben, amely úgy zárul: "ha tehát az Orbán-kormány nem vet gátat azonnal az orvosok és nővérek elvándorlásának, ha folytatja a pénzkivonást, az ellátórendszer zsugorítását, és életbe lépteti az egészségügyi dolgozókat különösen sújtó új munka törvénykönyv tervezetét, akkor ismét elmondhatjuk, hogy a Fidesz hazugsággal került hatalomra".

Olvasóink írták

 • 10. load 2011. augusztus 20. 05:36
  „5. rommel
  Kedves Szűklátókörű Tábornokom!
  Volt egy ilyen - eléggé határozott és hangos - kijelentés: Megmentjük az egészségügyet! Nem hagyjuk, hogy százmilliárdokat vonjanak ki az Egészségbiztosítási Alapból!
  Erre mit tesz isten, a választások utáni első költségvetésben, az új egészségügyi kormányzat kivont további 300 milliárdot az alapból.
  Most hetente hangzik el a kórházigazgatói panasz, hogy a működőképességük határán vannak, és a következő hónapokban bekövetkezik a csőd.
  Tessék, övék a terep!
  Lehet csinálni a mentő akciókat!
  Bár egy jól kidolgozott egészségügyi reform sem ártana!”
 • 9. gjozsi88 2011. augusztus 19. 17:22
  „rommel!
  Az MSZP -SZDSZ kormány egészségügyi reformjának következtében, mely működött a szociális népszavazásig és addig élt alig egy évet......volt az egyetlen év, mikor az egészségügyi kassza 27 milliárdos többlettel rendelkezett!
  Ezt osztotta el 2010 végén a Fidesz kormány a kórházak közt!
  A szocik több forrást adtak az egészségügyre, mint most a Fidesz......!
  Ebből rohadt nehéz azt mondani, hogy ezt örökölte a Fidesz!”
 • 8. rommel 2011. augusztus 18. 21:48
  „LONE
  EZ MÁR AZÉRT HALADÁS !!!
  MOST LEGALÁBB BEVALLOTTAD , HOGY AZ MSZP A HIBA OKOZÓJA !!!
  EZ IS VALAMI !!!
  AZ ÉRTELEM LASSAN DE BIZTOSAN TERET NYER !”
 • 7. 41 2011. augusztus 18. 08:45
  „Engem érint közelről ez a probléma,azt gondolom tök mindegy ki van hatalmon.Évek óta csak elvesznek,kivonnak,megszorítanak.A fizetés egyre kevesebb,12 órás munkaidő miatt másodállás nehezen jön össze,nincs túlóra pénz,azt szabadnapba kapod meg,ha van elég ember.Az éves szabadságot nem tudod rendesen kivenni,ha megmarad,azt nem fizetik ki,átviheted a köv. évre,tehát görgeted évek óta.Kihasználják,hogy az ápoló személyzet nem vonul tüntetni az utcára(lásd MÁV),nem tehetjük,mivel a betegeket el kell látni.Embertelen állapotok uralkodnak,mind a dolgozók,mind a betegek elégedetlenek.A dühítő az,hogy a FIDESZ teremteni akar új munkahelyeket.Sajnos a meglévőkre sem tud vigyázni. Szégyen ez a rombolás .Ha nem külföldi érdekeltségű egy cég,halálra van ítélve.Sajnos ezt már mi Nővérek vagy Orvosok sem tudjuk megmenteni.Hiába az elhivatottságunk.”
 • 6. Lone_wolf.. 2011. augusztus 17. 23:29
  „..és nem kezdett vele semmit, sőőt...”
 • 5. rommel 2011. augusztus 17. 21:44
  „load
  EZT A PROBLÉMÁT IS AZ MSZP KORMÁNYTÓL KAPTA KÉSZEN A FIDESZ !!!”
 • 4. load 2011. augusztus 17. 02:39
  „3. rommel
  Itt nem az LMP, hanem az egészségügyi dolgozók elvándorlása a téma.
  Arra kérjük az okos megjegyzéseket.”
 • 3. rommel 2011. augusztus 16. 22:07
  „AZ LMP MIÉRT IS KERÜLT A PARLAMENTBE ???
  LEHETNE MÁS POLITIKA (LMP) .
  EZ JOBBAN ILLENE RÁJUK !”
 • 2. nyusz 2011. augusztus 16. 14:22
  „a határontuliak”
 • 1. Madarász 2011. augusztus 16. 12:16
  „Meg a lakosságot is... De akkor ki fogja eltartani a politikusokat?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

350 településen nincs szervezett védőnői ellátás

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint sérti a gyermekek egészséghez való jogát, hogy… Tovább olvasom