Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

LMP: 2013-ban adóemelések és új adók jönnek

Az LMP véleménye szerint a majdnem egy százalékosra becsült gazdasági növekedés nem lesz tartható 2013-ban.
Az LMP véleménye szerint a majdnem egy százalékosra becsült gazdasági növekedés nem lesz tartható 2013-ban. Ezért, valamint a költségvetés bevételi oldalát jellemző bizonytalanságok miatt hiába az óriásira duzzasztott tartalék, "2013-at sem ússzuk meg" adóemelések és új adók nélkül - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Scheiring Gábor

A párt gazdasági kabinetjének vezetője úgy fogalmaz, hogy a kormány az ígéretei ellenére nem csökkentette, hanem növelte az adók számát. A párt ezek közé sorolja a telefonadót, a biztosítási adót, a sárgacsekk-adót és a közműadót. Emelkedett a jövedéki adó, a béren kívüli juttatások adója, az energiacégek nyereségadója, és nem feleződött a bankadó, miközben a személyi jövedelemadó bevallás még mindig nem fér el egy söralátéten - teszi hozzá. Szavai szerint a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó ugyan jó irányba mutat, de azokat komolyabb elemzések, hatástanulmányok nélkül vezetik be.

2013-ban ugyanakkor valószínűleg további adóemelésekre, esetlegesen új adók bevezetésére lehet számítani - folytatja a politikus. Meglátása szerint a gazdasági növekedés helyett továbbra is recesszió lesz, sok bevételi tétel - például a gazdaság fehérítéséből remélt tízmilliárdok, vagy a munkahelyvédelmi akcióterv foglalkoztatást növelő hatásától várt plusz bevételek - eleve bizonytalanok, ezért "jó esély van tavasszal egy újabb Matolcsy-csomag bejelentésére".

Az LMP viszont már többször is azt javasolta, hogy törvény tiltsa az "évközbeni adóötletelést", mert így biztosítani lehetne az adórendszer stabilitását - írja Scheiring Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogellenes a játékgépek betiltása

Az alapjogi biztos szerint sérti az érintett vállalkozók tulajdonhoz való jogát a törvény. Tovább olvasom