Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

LMP-s nyílt levél Orbán Viktorhoz

Az LMP üdvözli, hogy a kormány megkezdte az egyeztetéseket a rendvédelmi szervezetekkel, de aggályosnak tartja, hogy a részletekről a közvélemény nem értesül; Dorosz Dávid, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s tagja a miniszterelnöknek írt keddi nyílt levelében felszólítja a kormányt: tegye terveit megismerhetővé.
Az LMP örömmel veszi tudomásul, hogy megindultak a rendvédelmi szervezetekkel folytatott tárgyalások, noha aggodalomra ad okot, hogy az álláspontok tegnap jottányit sem közeledtek - írja az MTI-hez is eljuttatott levelében az ellenzéki politikus.

Hozzáteszi: a demokratikus döntéshozatal azt feltételezi, hogy az abban érintettek véleményét figyelembe veszik; bíznak abban, hogy az egyeztetések tartósak és rendszeresek lesznek, a kormány érdemben figyelembe veszi az elhangzó javaslatokat, lehetővé téve ezzel, hogy a találkozókon végre valódi párbeszéd alakuljon ki.

"Ugyanakkor az egyeztetésekkel kapcsolatban aggályos, hogy a kormány által kezdeményezett változtatások részleteiről a közvélemény nem értesül. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy tegye terveit megismerhetővé, egyértelművé téve azt, hogy pontosan mit és hogyan kíván a folyamat eredményeként megváltoztatni. Ennek hiányában nem lehet érdemi egyeztetésről beszélni" - fogalmaz Orbán Viktorhoz címzett nyílt levelében a képviselő.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy teremtsen olyan légkört, amely a rendvédelmi dolgozókkal való érdekegyeztetést ösztönzi, és "hagyjon fel a hangulatkeltéssel". Megköveteljük, hogy az életüket a haza szolgálatának szentelő, egészségüket kockára tevő rendvédelmi dolgozókkal az őket megillető hangnemben tárgyaljanak, és véleményüket vegyék figyelembe a tervezet véglegesítésekor - írja Dorosz Dávid, méltatlannak nevezve, hogy bárki a jövőjük bizonytalansága miatt elkeseredett, alulfizetett rendőröket, tűzoltókat, börtönőröket, vám- és pénzügyőröket tegye a kialakult helyzetért felelőssé.

Az LMP ismételten felszólítja a kormányt, hogy az érintettekkel egyeztetve, az európai példákat figyelembe véve dolgozza ki az egységes rendvédelmi életpályamodellt, amely megnyugtatóan rendezi a dolgozók és családjaik sorsát és figyelembe veszi speciális munkakörülményeiket - zárul Dorosz Dávid nyílt levele.

Olvasóink írták

 • 6. dünnyögő 2011. május 10. 21:24
  „A demokratikus párbeszéd helyett most az áldemokratikus monológ a menő.”
 • 5. fegyveres 2011. május 10. 17:21
  „1. pozdorja 2011.05.10. 13:25
  Ja és még valami. Teljesen egyetértek Veled, RENDET KELL CSINÁLNI!”
 • 4. fegyveres 2011. május 10. 17:20
  „1. pozdorja 2011.05.10. 13:25
  Ja és még valami. Teljesen egyetértek Veled, RENDET KELL CSINÁLNI!”
 • 3. fegyveres 2011. május 10. 17:16
  „2. sopronilakos55 2011.05.10. 14:19
  Szívemből szóltál. Én is ott voltam pénteken, de nem tudtam volna szebben megfogalmazni.

  1. pozdorja 2011.05.10. 13:25
  Csak hogy mit tudunk és mit nem tudunk finanszírozni: a kormány saját számításai szerint 2012-ben a szolgálati nyugdíj intézményének eltörlésével 1,7 milliárd forintot takarítana meg. Ez az összeg nem sok, főleg annak tükrében nem, hogy nyomtatókra 8 milliárdot, a gépkocsi flottájuk lecserélésére pedig 7 milliárdot költöttek. Érdekes Lázár János két helyről felvett fizetésének vagy luxus gépkocsija lízingelésének finanszírozása nem aggaszt annyira.”
 • 2. sopronilakos55 2011. május 10. 14:19
  „A valódi tét az, hogy a társadalom csoportjai ellent tudnak-e állni a szolgasorba süllyesztési tevékenységnek, hogy az egymással szembeállítani kívánt társadalmi csoportok felismerik-e a háttérben körvonalazódó ördögi szándékot, a nemzetállam lebontásának szándékát, a nemzet kivéreztetését, miközben a kormányzati médiákból erkölcsről hazudozó politikusi nyilatkozatok ömlenek.

  A cél, hogy ki nyeri meg először azt a kommunikációs háborút a széles néptömegek előtt, akik mára már elfelejtettek összefüggésekben gondolkodni, akik feltétel nélkül megbíznak egy-két jó szóért és egy-két csöpögtetett gesztusért abban aki a sírjukat ássa.

  Ez a pénteki demonstráció több volt demonstrációnál. Megmutatta az összefogás, a bátorság erejét.

  Megrettentette a hatalmat, ezért a jelenlegi kommunikáció már bűnbakokat keres, már újabb koncepciós eljárásokat rendeltek meg a pártszékházban, már újabb milliárdokat fordítanak arra, hogy elhallgattassák a felkelőket. Azokat, akik pénteken ott voltunk.

  Mert ez a demonstráció ébredés volt sok ezer munkavállalónak. Kinyitottuk a szemünket és azt láttuk, hogy a pár száz politikai kalandorral szemben ott vagyunk sok ezren és a média hallgat rólunk, mint a sír, vagy torzít, alábecsül.

  MI akik ott voltunk, tudjuk mi történt. Felébredtünk. Felkeltek sokan az álomból és látták, láthattátok, hogy a király meztelen, de azért még próbálkozik néhány hazugsággal, ami ideig-óráig bejött ugyan nekik, de a holnapi ébredés még tisztábban fogja mutatni a valós viszonyokat.”
 • 1. pozdorja 2011. május 10. 13:25
  „Én meg amondó vagyok hogy nem kell mindenáron ´megegyezni´. Ha valamit nem tudunk finanszírozni, akkor azt meg kell szüntetni, és lássuk be elég nagy terhet jelent a korkedvezményes nyugdíj intézménye.
  Örülök annak is, hogy ellenőrzik a rokkantnyugdíjasok státuszát és szigorítják a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók ellenőrzését is. Remélem ugyanilyen szigorúak lesznek a különféle segélyeket jogtalanul felvevőkkel szemben is.
  Kezdődjön csak el a rendcsinálás! Kell hogy valami változzon már, mert ez így egy nagy trágyadomb...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűncselekmény lesz az orvvadászat

Várhatóan ősszel elfogadja az Országgyűlés az új büntető törvénykönyvet, s ezzel a magyar… Tovább olvasom