Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

LMP-s képviselőket hurcoltak el a Parlament elől, Gyurcsányt is fogdába vitték - galériával

LMP-s képviselők és aktivisták demonstráltak dél körül a Parlamentnél. A rendőrség több képviselőt (köztük Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát is) őrizetbe vett, két órával később kiengedték őket.

21:52 - LMP: két embert nem engedtek még ki

Két embert nem engedtek még ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gyorskocsi utcai fogdájából azok közül, akiket előállítottak az LMP Kossuth téri demonstrációján - közölte Szél Bernadett, az LMP választmányi szóvivője péntek este.

Összesen 43 embert - köztük 15 országgyűlési képviselőt - állított elő pénteken a Parlament elől személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK.

A BRFK kora esti közleménye szerint az előállított személyekkel önként utazott 11 országgyűlési képviselő a Gyorskocsi utcai fogdáig, ahol megpróbálták megakadályozni az előállított személyek rendőrségi gépjárműből való kiszállítását. Így a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének elkövetése miatt őket is előállították - tették hozzá.

Az országgyűlési képviselők a szabálysértési eljárás megindítását követően elhagyták a rendőrség épületét.

A személyi szabadság megsértése bűntettével alaposan gyanúsított 15 fő országgyűlési képviselő: Dorosz Dávid, Ertsey Katalin, Gyurcsány Ferenc, Jávor Benedek, Karácsony Gergely, Kaufer Virág, Kolber István, Kukorelly Endre, Molnár Csaba, Scheiring Gábor, Szabó Rebeka, Szilágyi László, Szilágyi Péter, Vadai Ágnes és Vágó Gábor.

A rendőrségi intézkedést pedig Gőgös Zoltán, Harangozó Gábor István, Harangozó Tamás Attila, Horváth András Tibor, Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Nemény András, Nyakó István, Pál Béla és Ujhelyi István szocialista képviselők próbálták megakadályozni - olvasható a közleményben.

Az MTI kérdésére, hogy a demonstráción előállítottak közül hányan vannak még a Gyorskocsi utcai fogdában, a BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

17:12 - Minden ellenzéki képviselőt kiengedtek

Minden olyan ellenzéki képviselőt kiengedtek péntek délután a budapesti Gyorskocsi utcai fogdából, akit az LMP délelőtti, a Parlamentnél tartott demonstrációjáról állítottak elő.

16:33 - A Gyorskocsi utcához akarnak vonulni

Megkezdődött az LMP által péntek délutánra meghirdetett demonstráció a budapesti Kossuth téren.

Szél Bernadett, a párt szóvivője a rendezvényen arra szólította fel a résztvevőket, hogy a tüntetés végén vonuljanak át a Gyorskocsi utcába, és ott követeljék azoknak az állampolgároknak a szabadon bocsátását, akiket a Parlamentnél tartott délelőtti megmozdulásról állítottak elő a rendőrök.

A szóvivő azt mondta, hogy úgy tudja, ezek közül az emberek közül többeket még mindig bent tartanak az épületben.

Minden ellenzéki képviselőt kiengedtek a fogdából. Fotó: MTI (galéria)

16:21 - Az MSZP csatlakozik a Kossuth téren lévő demonstrációhoz

Minden ellenzéki pártnak össze kell fognia "Orbán Viktor diktatúrája ellen" - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteken a fővárosban, miután kiengedték a Gyorskocsi utcai fogdából.

A pártelnök elmondta, most már világosan látszik, hogy az ellenzéki pártoknak, kivéve a Jobbiknak, össze kell fogniuk, hogy megállítsák Orbán Viktort. Hozzátette azt is, hogy a rendőrségen mindannyian lemondtak mentelmi jogukról, vállalva a szabálysértés következményeit.

Az elnök tizenegy képviselőtársával együtt péntek délután négy órakor hagyta el a Gyorskocsi utcai fogdát. A kordonnal lezárt terület határán sorakozó újságírók előtt hangsúlyozta: jogtalan volt a Parlament előtt demonstráló képviselők és aktivisták előállítása.

Bárándy Gergely MSZP-s képviselő, aki mint ügyvéd volt jelen, azt mondta, egyértelműen jogtalan volt a rendőrség akciója, hiszen, éppen ő tett feljelentést néhány évvel ezelőtt az Élőlánc nevű szervezet hasonló akciója miatt, de a feljelentést a rendőrség elutasította, az ügyészség pedig arra hívta fel a figyelmét, hogy az ilyen cselekmény nem ütközik jogba.

A szabadon engedésüket követően az MSZP-s politikusok bejelentették, hogy csatlakoznak a Kossuth téren lévő demonstrációhoz.

Láncokkal demonstráltak az LMP-sek a Parlamentnél. Fotó: MTI (galéria)

16:15 - Helsinki bizottság: abszurd indokkal vitték el a tiltakozókat

A Magyar Helsinki Bizottság abszurdnak nevezte, hogy a személyi szabadság megsértése miatt eljárást indítottak a pénteki LMP-s demonstráció résztvevői ellen. A jogvédő szervezet az MTI-vel azt közölte: jogi segítséget nyújtanak a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdára előállított tiltakozó aktivistáknak.

A Magyar Helsinki Bizottság felszólította a rendőrséget és az ügyészséget, hogy vizsgálják felül a tüntetők cselekményének "nyilvánvalóan abszurd minősítését", és szüntesse meg a büntetőeljárást. Mint hozzátették, ezzel együtt ki kell vizsgálni a parlamenti képviselők és aktivisták elleni rendőri intézkedések jogszerűségét, ideértve a testi kényszer alkalmazásának módját is, és azt, hogy az mindenben megfelelt-e a szükségesség és arányosság feltételének.

A szervezet közleményében kifejtette: a büntető törvénykönyv értelmében a rendőrség hivatkozásában szereplő és három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt az követi el, "aki mást személyi szabadságától megfoszt". Álláspontjuk szerint az élőláncban részt vevők senkit nem gátoltak meg abban, hogy a Parlament épületébe bejusson vagy onnan kijöjjön, hiszen ezt gyalogosan bárki bármikor megtehette, ezért fel sem vetődhet, hogy a tüntetők akárkit megfosztottak volna a szabad helyváltoztatás jogától.

A szervezet arra is kitért, szerinte a Fidesz 2007-es kordonbontása kapcsán hozott bírósági döntés fényében "kérdéses, hogy a tiltakozók magatartása egyáltalán szabálysértésnek minősülhet-e".

15:05 - Négy órától újabb demonstrációt tart az LMP

Véget ért az LMP demonstrációja péntek délután negyed három körül a Parlamentnél. A rendőrség az LMP összeláncolt politikusain és szimpatizánsain kívül a Demokratikus Koalíció több tagját is előállította, s elvittek körülbelül tíz szocialista politikust is. Azóta a tiltakozók utolsó csoportja is elhagyta a helyszínt.

Nyakó: békés állampolgárokat vittek be

Nyakó István szerint békés és törvényesen demonstráló állampolgárokat állított elő a rendőrség pénteken az Országgyűlés épülete elől. Az MSZP országgyűlési képviselője, akit szintén elvittek a rendőrök, a Gyorskocsi utcai fogdából telefonon nyilatkozott péntek délután az MTI-nek.

A képviselő Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének a szavaira reagálva azt mondta: ha a fideszes képviselő lement volna a Parlament elé, akkor láthatta volna, hogy az akció békés és törvényes módon zajlik.

Nyakó István hozzátette, országgyűlési képviselőként úgy véli, az a dolga, hogy fellépjen a törvénysértések ellen.

A képviselő kérdésre válaszolva elmondta, hogy még 11 vagy 12 szocialista képviselőtársával együtt a II. kerületi Gyorskocsi utcai fogdában van, a rendőrök felvették már az adataikat, most ők arra várnak, hogy elengedjék őket.

Az épület előtti részt mostanra már nemcsak szalaggal zárta le a rendőrség, hanem kordonokat is fölállítottak.

Az LMP péntek délután négy órától a Kossuth térre, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete előtti térre hirdetett újabb demonstrációt.

14:45 - Schiffer: a rendőri erőszak 2006-ot idézi

Az LMP frakcióvezetője szerint a párt országgyűlési képviselővel és aktivistáival szemben alkalmazott "rendőri erőszak 2006-ot idézi"; Schiffer András pénteken a budapesti Gyorskocsi utcában azt mondta: az LMP részéről már csak Dorosz Dávid országgyűlési képviselő van az épületben.

A frakcióvezető a Gyorskocsi utcai épület előtt az MTI-nek elmondta: az egyik képviselőtársuk még mindig oda van láncolva az Országház autóbejáratához, viszont azok közül a képviselők közül, akiket a rendőrök elvittek, Dorosz Dávidot leszámítva mindenki szabadon engedtek.

Hozzátette: a rendőrségen felvették az előállítottak adatait, majd elengedték őket. A frakcióvezető sérelmezte az előállítás módját, mint mondta, egyik képviselőtársát a rendőrök durván nyakon ragadták, s ok nélkül rángatni kezdték. Sérelmezte azt is, hogy az őket képviselő ügyvédeket a rendőrök egy óránál is hosszabb ideig várakoztatták.

A Gyorskocsi utcát a fogda előtt teljesen lezárta a rendőrség, oda senkit nem engednek be. A lezárt rész előtt LMP-s képviselők, illetve az MSZP néhány képviselője is jelen van. Az MTI tudósítója ott látta Hiller Istvánt, Szanyi Tibort, illetve a szocialista párt ifjúsági szervezetének, a Societasnak a vezetőjét is.

Kiengedték Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt a budapesti Gyorskocsi utcai fogdából. Fotó: MTI (galéria)

14:37 - Vona szerint Gyurcsány lenyúlta a show-t

A Jobbik elnöke szerint bár indokolt és jogos az LMP pénteki akciója, de az szerinte hiteltelen és nem az ország valódi problémáival foglalkozik.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc "lenyúlta a show-t" és a tüntetés akkor lett hiteltelen, amikor "a szemkilövető, hazudozó, nemzetáruló Gyurcsány megjelent az emberek között és eljátszotta, hogy ő most meg akarja védeni a demokráciát". "Aki Gyurcsány Ferenc közé keveredik, azt megeszik a disznók" - üzente a Jobbik elnöke az LMP-nek.

Vona Gábor leszögezte azt is: bár a kormánypártok elmúlt másfél évi parlamenti tevékenysége méltatlan és felháborító a "házszabály semmibe vétele, az országgyűlési működés cinikus kihasználása és a kétharmaddal való rendszeres visszaélés" miatt, és így az LMP-s pénteki megmozdulásának "van helye és indoka", de ez a demonstráció nem az ország valódi problémáival foglalkozik. A Jobbik elnöke szerint ugyanis a parlamenti működés problémái "huszadrangúak" azzal szemben, hogy az ország egyébként a csőd felé tart.

Vona Gábor elmondta: azért is hiteltelen az LMP akciója, mert "az LMP is azon pártok közé tartozott, amelyek nemzetközi gazdasági kérdésekben az ország érdekeivel szemben politizáltak és bizonyos értelemben szinte üdvözölték az IMF Magyarországra érkezését".

Az MSZP parlamentből való kivonulásával kapcsolatban Vona Gábor elmondta: szerinte ez "emeli az Országgyűlés tekintélyét" és reméli, hogy a jövőben sem szoknak le erről.

14:20 - 26 embert állított elő a rendőrség

A rendőrség összesen 26 embert állított elő az Országgyűlés épülete előtt pénteken tartott demonstrációról, az ő elszámoltatásuk és a jogállásuk tisztázása folyamatban van - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek délután a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az Országgyűlés épülete elé péntekre, több helyszínre bejelentett demonstráció résztvevői és a hozzájuk csatlakozók közül többen leláncolták magukat a Parlament kapui elé, ezzel megakadályozva a be- és a kiléptetést, az Országgyűlés ülésének zavartalan megkezdését. A demonstráció fő szervezője a cselekménytől elhatárolódott - tette hozzá.

A rendőrség úgy fogalmazott: tekintettel arra, hogy a demonstráció résztvevői akadályozták a személyek szabad mozgását, és a rendőri felszólításoknak nem tettek eleget, alapos gyanú merült fel arra, hogy megvalósítják a személyi szabadság megsértése bűncselekményét. Amikor az Országgyűlés a demonstrálók magatartása miatt valamennyi bejáraton keresztül megközelíthetetlenné vált, a rendőrség közbeavatkozott, és összesen 26 embert előállítottak - áll a közleményben.

14:15 - Kiengedték Gyurcsányékat

Kiengedték Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és több más előállított képviselőt péntek délután a budapesti Gyorskocsi utcai fogdából.

Gyurcsány Ferenc a fogda előtt újságíróknak azt mondta: nagyjából egy órát vártak a folyosón, amikor egy - vélhetően - rendőrnyomozó kiállított egy "nyúlfarknyi papírt", amely arra volt jó, hogy kiengedjék őket. Ezen a papíron ők panaszt tettek a rendőri intézkedés ellen - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint elismerés jár az LMP-nek azért, amit csinált. Mint mondta, az, hogy a demokratikus ellenzék pártjai szolidárisak voltak azokkal, akiket eljárás alá vontak, egy természetes politikai gesztus.
A DK elnöke közölte: a demokratikus nemzeti ellenállásnak ezek lesznek az építőkövei. Hozzátette, világos, hogy ez a kormány ezt nem fogja tudni csinálni; ma az LMP, míg holnap mások, civilek, szakszervezetek fognak elindulni, mert a "kormány rendszerével nem lehet együtt élni".

Az MTI felvételei.
Kósa: politikai paródia

Politikai paródiának tartja a Fidesz a Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt  péntek délelőtt történteket - közölte Kósa Lajos a Fidesz elnökségének ülése után.  

A kormánypárt ügyvezető alelnöke az Országházban tartott  sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott az LMP demonstrációjával  kapcsolatban, hogy "Gyurcsány Ferenc galád módon elvitte az LMP elől  a show-t", az MSZP pedig "mellbedobással megpróbált a dobogó  harmadik fokára feljutni", hogy "akkor már az MSZP-t is tartóztassák le".  

Kósa Lajos szerint politikai paródia zajlott tartalmi üzenet  nélkül. 


12:05 - A rendőrség igazoltatja azokat az LMP-s képviselőket és aktivistákat, akik péntek reggel elzárták a Parlament déli kapuját.

A rendőrség pénteken dél körül a Parlament déli kapujánál is feloszlatta az LMP-s képviselők és aktivisták demonstrációját. A rendőrök több LMP-s képviselőt, valamint Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest és Molnár Csabát, a Demokratikus Koalíció tagjait is előállították, elvitték a helyszínről.

Vágó Gábor LMP-s képviselő láncokkal - rendőrökkel körbevéve. Fotó: MTI

11:34 - Felszólították a terület elhagyására a Parlament előtt tüntetőket

A rendőrség igazoltatja azokat az LMP-s képviselőket és aktivistákat, akik péntek reggel elzárták a Parlament déli kapuját. A helyi rendőri parancsnok egy hangosbemondón felszólította a kaput lezárókat, hogy fejezzék be a demonstrációt és hagyják el a területet. Eközben megérkezett a tüntetőkhöz a Demokratikus Koalíció több tagja, köztük Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Szűcs Erika és Molnár Csaba. Gyurcsány Ferenc az újságíróknak azt mondta: ellentétes híreket kaptak arról hogy mi történik a demonstrálókkal. Ezt akarták megnézni és erről beszélt a rendőri főparancsnokkal is. Arra a kérdésre, hogy csatlakoznak-e a tüntetőkhöz, közölte, ezt még fontolgatják, később döntik majd el.

Péntek reggel LMP-s képviselők és aktivisták láncolták magukat a Parlamenthez vezető autóbejáratok egy-egy oszlopához, így az Országház ülésére érkezők nem tudtak autóval behajtani a területre.

Az "Elég volt!" feliratú táblát tartó politikusok a Házban pénteken szavazásra váró jogszabályok, elsősorban a pénzügyi stabilitási és a választójogi törvény ellen tüntetnek. Kaufer Virág közölte, nem tudnak mást tenni a demokrácia megvédése érdekében. Jávor Benedek azt hangsúlyozta, nem pártként és nem szervezetten, hanem egyéni elhatározásból érkeztek a Házhoz.

Korábban:

LMP-s képviselők és aktivisták láncolták magukat a Parlamenthez vezető autóbejáratok egy-egy oszlopához péntek reggel. A helyszínen lévő rendőrök próbálnak fellépni ellenük, az Országház ülésére érkezők már nem tudnak autóval behajtani a területre. A déli kapu felőli oldalon Jávor Benedek, Kaufer Virág, Scheiring Gábor, Kukorelly Endre és két aktivista, az északinál Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Vágó Gábor, Ertsey Katalin, Szilágyi Gábor és négy aktivista sorakozott fel láncban. Az "Elég volt!" feliratú táblát tartó politikusok így tüntetnek a Házban pénteken szavazásra váró jogszabályok, elsősorban a pénzügyi stabilitási és a választójogi törvény ellen.

A rendfenntartók Kaufer Virágot és Kukorelly Endrét igazoltatták. Kaufer Virág hangsúlyozta, lemond a mentelmi jogáról. Mint mondta: nem tudnak mást tenni a demokrácia megvédése érdekében. Jávor Benedek azt hangsúlyozta, nem pártként és nem szervezetten, hanem egyéni elhatározásból érkeztek a Házhoz.

Olvasóink írták

262 hozzászólás
 • 262. SC 2011. december 26. 21:50
  „"Nem is liberális politikusok támogatták a világon a kisebbséget"
  Ó,dehogy is nem.Főleg itthon.Mert ugye szociáldemokrata párt már ezer éve nincs e kies honban...Szabó úrnak tökéletesen igaza van,akár hogy is fájlalod!”
 • 261. SC 2011. december 26. 21:47
  „258. gjozsi88
  "Tanultál, tanultál....."
  Te tisztában vagy,mégis csak sofőrködsz,mint írtad.Hogy lehet ez? Nem nézek én le egy munkanélkülit sem le,ezt csak te akarod belém beszélni.De nehogy már a hegy menjen Mohamedhez...Aki dolgozni szeretne,az menjen a munka után.Mert a munka nem megy utána...”
 • 260. Sagittarius 2011. december 26. 21:46
  „258. gjozsi88 2011.12.26. 18:43
  "Tanultál, tanultál.....de hozzászólásaidból pont a piacgazdaság mechanizmusainak nem ismerete sugárzik!!!!"

  Na, ehhez már nekem is lesz pár szavam Te "pénzügyi zseni" és "gazdasági géniusz"! Szerinted ha évente 100ezer diplomást képeznek ebben a nyomorult országban, akkor pár év múlva hova jut az általad istenített piacgazdasági mechanizmus?? Megmondom. Lesz 4 millió nyugdíjasunk, 2 millió fiatalkorú, 2 millió roma, és 2 millió diplomásunk ami összesen 10 millió, ha jól számolok. Na, és akkor ki fogja elvégezni a kétkezi munkákat??????? Mert ugye kétkezi munkát meg földet művelni senki nem akar, inkább mindenki egyetemre megy. (azokról akik a másik 8 millában kerültek felsorolásra inkább nem is szólok) Még a legbutábbat is felveszik, a pótfelvételi pótló pótfelvételivel, csak az egyetem fejkvótája meglegyen bármennyire is gyagya az a gyerek. Ki fogja a kaját megtermelni?? Mert ugye a diplomás nem végezhet de nem is akar alpári munkát. Sőt, már a rezidensek is sztrájkolni járnak, az orvosok meg felmondással fenyegetőznek! Hát tudod mit?? Az állam helyében úgy vissza fizettetném velük a közpénzt kamatos kamattal amiből kitaníttattuk őket, hogy bele feketednének! Na akkor most mi is van?? Amint látjuk van munka, csak munkakedv nincsen!! Ha ez a tendencia folytatódik, a csodás gazdasági modelled éppen arra a sorsra jut, ahova most indul a libcsi globális pénzügyi modelletek!
  Az pedig, hogy miért globalogazdizok, és miért nem nevezem nevén a "gyereket" azért van, mert akkor azonnal
  leantiszemitáznátok!! Így most nem tudtok! Weheheheeeee... Hajrá Viktor!”
 • 259. gjozsi88 2011. december 26. 18:46
  „szabo1936!

  Nem is liberális politikusok támogatták a világon a kisebbséget és elesett embereket..........hanem a szociál demokraták!!!!!
  Csak az a baj, hogy miközben most egy jobboldali párt hajt végre egy szocialista programmal szerzett választás után egy liberálisoknál liberálisabb gazdaság politikát az általában nem a szociális érzékenységről szól!!!!”
 • 258. gjozsi88 2011. december 26. 18:43
  „sc!
  Azt hiszem véleményeddel a sok millió alkalmazott munkavállalót nem ismered el!!!!!
  Az, hogy van munka csak meg kell keresni ezt meg a közel 500 euer magyar munkanélküli lenézése!!!!!
  Hát szépen vagyunk!!!!!
  Tanultál, tanultál.....de hozzászólásaidból pont a piacgazdaság mechanizmusainak nem ismerete sugárzik!!!!”
 • 257. SC 2011. december 26. 18:29
  „255. szabo1936
  Szabó úr!
  Viszont kívánom én is!”
 • 256. machers 2011. december 26. 17:51
  „255. szabo1936 2011.12.26. 15:26
  B.Ú.É.K!”
 • 255. szabo1936 2011. december 26. 15:26
  „Mindenhol az egesz vilagban liberalis politikusok nem azert vedik es segitik a kisebsegeket penzel es mas szocialis jutatasokal mert ok szeretik egymast,hanem a szavazatukert csinaljak.Amerikaban ezt csinaltak a Kenediek de perszeajat vagyonukat nem osztotak szet nekik de a szavazatukat elfogadtak.Demagog politikusuk meg olyan tanult embereket mint pancser es G.Jocit is igen konyen felte tudnak vezetni.SC nal van a point az elet az olyan mint egy Bank szamla csak anyit lehet belole kiveni amit beleteszunk.Szoval aki nem tanul es nem kepzi magat az eletben anak nem szabadna elvarni,hogy masok temogasak oket.
  Egy boldog uj evet kivanik mindenkinek.”
 • 254. SC 2011. december 26. 13:19
  „moderálva offtopic”
 • 253. SC 2011. december 26. 13:11
  „248. gjozsi88
  Tanulni,tanulni,tanulni!
  Aki ezt megtette,megteszi,volt,van,lesz munkája.Aki meg arra sem volt képes,hogy elvégezze a 8 általánost és kitanuljon egy szakmát,hát azt bizony nem tudom sajnálni!
  Ja és nem kell a demagóg szöveg,hogy nincs munka! Nem azt kell elvárni,hogy alád tegyék,hanem menj te,keresd!Aki vár,az éhen marad.Tanulni,tanulni,tanulni,mindenkinek!”
 • 252. SC 2011. december 26. 13:05
  „"Csókold meg viktor s* (selymes haját), hogy üdvözölheted a soraitokban. Lassan de biztosan megszűnik a demokrácia, a MG helyet orbánista rendőrség hurcolja el a már véleményen lévőket."
  Te szavaztál rájuk,hát edd meg,amit főztél! Jó étvágyat!”
 • 251. SC 2011. december 26. 12:59
  „249. pancser
  Az idézeteim fényében ez már a szánalmas kategóriát kimeríti.
  Nos,akkor a nagy pancser demokrata hozzászólása a roma kérdéshez!Miért érzek ki belőle egy nagy kalap rasszizmust?Mert keményen ott van.
  27. pancser 2009.09.08. 16:12

  "Azon gondolkozom mi lesz akkor ha meglesz a szikra. Magyarverés, meg miegymás, a csúnyábbaket le sem merem írni, legalábbis a szikra emlegetője bizonyára így gondolja. Nem lesz itt semmi, nem fognak ezek hadra kellni legfeljebb falkában egy szegény nyugdíjasra vagy egy szegény egyedül sétáló gyerekre zúdulhatnk rá. Egy zárt alakzatttól tele lesz nekik. No de hooszú távon kellene gondolkodni. Elkapni a bűnözőket, a törvény ellen lázítókat is. Mert aki az 5 gyerekével jön azért nem használja a kötelező gyerekülést, az igenis a törvény ellen lázítja a többit. A törvényt nekik is be kell tartani. A pesti szalonok jó fésült elegáns jogvédőit be kell szállásolni tanfolyam gyanánt Ivánba, mondjuk 6 hétre. Többet érne ez nekik mint 12 szemeszter az egyetemen."”
 • 250. SC 2011. december 26. 12:55
  „248. gjozsi88
  jocika.
  Az én munkahelyemet én magam teremtettem vagy húsz éve.Ők miért nem tették azt?Én csak egyet tettem ez érdekében,böcsülettel tanultam és volt bennem annyi,hogy a tanulmányaimat pénzre váltsam!Ez a tétel most is érvényes ám!A romákról pediglen azért szóltam,mert pancser álságos viselkedése,másokat stigmatizálása/utána szabadon:-)/arra késztetett,hogy ő milyen véleményen volt róluk.Hát,a rasszizmus keményen benne van az emberben!És itt meg a nagy demokratát játssza!:-)
  pancser!Nem vagyok rest visszakeresni a hozzászólásaid,jól elszórakoztat a mosakodásod!:-)”
 • 249. pancser 2011. december 26. 11:43
  „"SC" Vakhitű, ortodox, vonalas emberek a legveszélyesebbek a demokráciára. Mindig másokban keresik a hibát, de minek? Azért hogy mindenféle vélemény helyett az ő szélsőjobbos(homo erectus 900 köbcenti) nótájukat fújják az ország vesztére.
  Csókold meg viktor s* (selymes haját), hogy üdvözölheted a soraitokban. Lassan de biztosan megszűnik a demokrácia, a MG helyet orbánista rendőrség hurcolja el a már véleményen lévőket.”
 • 248. gjozsi88 2011. december 26. 11:39
  „sc!
  Azért érdekelne, ha az összes munkanélküli cigány jelentkezne munkára és elvárja amit más, hogy tisztességes bért kapjon.........mit mondanál nekik???????
  Hol a munka és ki fizeti, és ki garantálja, hogy meg is él belőle?????

  HA LEHET NE AZZAL GYERE, HOGY NEM IS AKARNAK DOLGOZNI!!!!!

  Ugyanis a cigányok legfőbb problémája akkor keletkezett, mikor a szocializmus megbukott és a piacgazdaság körülményei közt, már csak annak lett munkája, akinek dolga is volt!
  Az udvari munkást felváltották gépek.....igy nem kellettek!!!!!
  Ez nem az ő hibájuk, ahogy a 11%-os munkanélküliség sem!!!!”
 • 247. öszödiböszme 2011. december 26. 11:32
  „Ráfog faragni a törpe. Kivitte a politikát az utcára, most meg parázhat. Valahogy elmúltak a fityesz focimeccsek. Csak nem féltek??”
 • 246. SC 2011. december 26. 11:08
  „242. pancser
  "Nekem nem kell magyarázkodnom, szoktam gondolkodni."
  Nem úgy néz ki!
  "!És csak egy iciripiciri kérdés,ennyire nem láttad öt hónappal ezelőtt az erdőtől a fát?Mert a többi hozzászóló ott már nagyon kritikus volt." Felhívnám a figyelmed az utolsó idézett mondatomra!
  És még egy kis ajándék tőlem,hogy is vélekedtél a nagy szereteteddel a romákról,miközben te itt alant kirekesztésről,szalonképtelenséről írsz:
  27. pancser 2009.09.08. 16:12

  "Azon gondolkozom mi lesz akkor ha meglesz a szikra. Magyarverés, meg miegymás, a csúnyábbaket le sem merem írni, legalábbis a szikra emlegetője bizonyára így gondolja. Nem lesz itt semmi, nem fognak ezek hadra kellni legfeljebb falkában egy szegény nyugdíjasra vagy egy szegény egyedül sétáló gyerekre zúdulhatnk rá. Egy zárt alakzatttól tele lesz nekik. No de hooszú távon kellene gondolkodni. Elkapni a bűnözőket, a törvény ellen lázítókat is. Mert aki az 5 gyerekével jön azért nem használja a kötelező gyerekülést, az igenis a törvény ellen lázítja a többit. A törvényt nekik is be kell tartani. A pesti szalonok jó fésült elegáns jogvédőit be kell szállásolni tanfolyam gyanánt Ivánba, mondjuk 6 hétre. Többet érne ez nekik mint 12 szemeszter az egyetemen."”
 • 245. gjozsi88 2011. december 26. 10:14
  „sagittarius!

  "Amit most csinálsz és írogatsz az pontosan megegyezik azzal amit a globalogazdi világának nevezek. "

  De ugye attól még a tárgyi tévedéseid, melyeket 237-238-ban izekre szedtem........azok neked vannak!
  Gondolom nem véletlenül sikerült érdemi válaszok cáfolatok helyett.....csak a semmitmondó globálgazdizni!
  Ismétlem:
  A jobboldali médiában hallgatott elmebeteg, Bogár László retorikájában használt globál gazdi az nem más, mint a piacgazdaság szereplőinek százezrei, akik önálló döntéseket hoznak!
  Nem ők tehetnek róla, hogy a saját döntéseik, általában egy irányba mutatnak, ez az irány homlokegyenest ellentétes a mi elvárásainknak.....ugyanis ők ismerik és évtizedek óta használják a piacgazdaság farkastörvényeit és mechanizmusait!!!!!
  Azaz mindenki szembejön az autópályán.....és ez nektek azt jelenti, hogy mindenki más hülye!!!!”
 • 244. gjozsi88 2011. december 26. 10:07
  „sagittarius!
  Ma még a világon mindenütt a gazdaság által termelt ,előállitott értékből részesedik az állam a közterhek beszedésével, !!!!!!
  Ismétlem:
  Az állam számára a gazdasági növekedés alapérdek, mert abból részesedik.....miközben a gazdaság számára teher az állami elvonás, pláne annak egyre növekvő mértéke!
  Amit te globál gazdinak nevezel, az a gazdaságba befektető magánbefektetők százezrei, akik a piacgazdaság mechanizmusai szerint működnek!

  "Ti továbbra is ezzel próbáljátok a népet rettegésben, magatokat pedig igazolva világhatalomban tartani."

  Szomorúan értesítelek, hogy a piacgazdaság, kapitalizmus, melynek bukásáról szóló legendákat az átkos szocializmusban végig hallgattuk, köszöni szépen ,kisebb-nagyobb korrekciókkal működik!
  A most ujra álmodott szocializmus, amit jól jellemez a fideszes egykori MSZMP tagok és a fő ismérv az államosítás, hatósági árak, bérek gazdaságra kényszerített rendszere........fenntarthatatlanság miatt egyszer már megbukott!!!!!!

  "Az idő viszont eljárt felettetek, és bölcs vezérünk Viktor az elmúlt másfél évben bebizonyította, hogy élhető jövő csak és kizárólag rajtatok kívűl és nélkületek létezik!!!!! "

  Hát én úgy látom, hogy nélkülük nincs élet......mintha az IMF-EU tárgyalás szükségességét maga Viktor is elismeri!
  Mivel tudjuk, hogy az IMF-EU megállapodás igazi célja, a piaci bizalom visszaszerzése.......mert ma már 9% felárért sem vesznek értékpapirt az állampapirpiacon.....az azt jelenti, hogy a szabadságharc megbukott!!!!!
  Amit bebizonyitott, hogy a szabadságharc nem múködik!!!!
  Ja....nektek még megy a duma, hogy növekedéshez kell!
  Kicsi bogaram!
  Növekedés nyereséget hoz, oda a piac is befektetne és akkor abból részesül az állam és nincs szükség az IMF-EU megállapodásra!!!!
  A baj az, hogy az Orbán-Matolcsy pároson kivül senki....még jobboldali közgazdászok sem támogatják a fidesz intézkedéseit!
  Felhívom a figyelmed, hogy a nem ortodox politikával nehéz lesz tárgyalni azokkal, (IMF-EU), akik csak az ortodox politikát, közgazdaságot ismerik!!!!!
  Az a TÉNY, hogy a kormánynak tárgyalnia kell.......ugye az IMF-et Viktor hívta........ortodox gazdaságpolitikát értő és azt képviselő IMF-EU-val az ÉKES bizonyítéka a bölcs vezetőnk kudarcának!!!!!!
  Persze vakhítedben ezt még nem látod!!!!!”
 • 243. load 2011. december 26. 00:12
  „234. Sagittarius
  "kár tovább maszatolnod, túráztatnod magad, a szavaimat és a történéseket ferdítgetni, tekergetmi!"
  "Az "értelmes" a te olvasatodban általatok korrumpálhatót ( lefizethetőt, irányíthatót) jelent ugye??"
  Mindkét idézet tőled van.
  Szem-szálka-gerenda.
  Mi jut eszedbe erről a három szóról?”
262 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellényúlt Orbán Viktor

Az "igen" gomb helyett véletlenül a "nemet" nyomta meg a miniszterelnök a családvédelmi törvény… Tovább olvasom