Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Liga: Országos sztrájk május 8-án

Általános országos sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek május 8-ra, a Bajnai-csomag ellen - jelentette be Gaskó István, az érdekvédelmi szervezet elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. A munkabeszüntetéshez már csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet és a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet.
Gaskó István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: elfogadhatatlan a kormány által válságkezelésnek nevezett megszorító csomag, és a neoliberális gazdaságpolitika folytatása. A szakszervezeti konföderáció elnöke szerint minden generációt hátrányosan érintenek majd azok az intézkedések, amelyeket az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén Bajnai Gordon ismertetett. A Liga Szakszervezetek a Bajnai-csomag ellen országos demonstrációt szervez a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán, május 1-jén 11 órára. Minden olyan embert várnak, aki nem fogadja el a válságkezelésnek nevezett megszorító csomagot - közölte Gaskó István.

A Liga elnöke arról is beszélt: minden törvényes eszközt bevetnek, hogy megakadályozzák a Bajnai-csomag életbe lépését. Bejelentette azt is, hogy ezért május 8-ra általános országos sztrájkot hirdettek. A Liga már kezdeményezte a kormányzatnál a tárgyalódelegáció kijelölését, remélik, hogy még a sztrájk előtt sikerül megegyezni. Ha ez nem történne meg, akkor a május 8-i munkabeszüntetés után is hasonló akciókra lehet számítani - jegyezte meg Gaskó. A munkabeszüntetéshez már csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ), a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet. Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) pedig felszólította tagságát, hogy támogassák a MOSZ munkabeszüntetését.

Gaskó István kérdésre válaszolva elmondta: a többi szakszervezeti konföderáció nem vesz részt a sztrájkban. Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a korábban meghirdetett április 30-i időpontban, 0-18 óráig sztrájkol majd. A GYSEV kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tart 10-12 óráig.

Olvasóink írták

 • 5. Goldmund 2009. április 27. 15:57
  „Ha a tanárok sztrájkolnak, annak csak örülni fognak a diákok. Ha az orvosok sztrájkolnak, majd a betegek többet adnak a zsebükbe, hogy őket suttyomban mégis ellássák. Ha a Volánosok sztrájkolnak, még több ember fog autózni (utána meg ritkítani fogják a járatokat, mert egyre kevesebben buszoznak).”
 • 4. Eva- 2009. április 27. 12:01
  „2-höz!
  Szerintem is ez a csúcs!
  Mégis OV-t támogatják!

  :))

  Akkor ki is akar újra szocializmust?
  Csak azért, hogy a balos szakszervezetek ismét háborítatlanul tehessék (nem ) érdekvédő dolgukat?”
 • 3. jockey 2009. április 25. 20:26
  „Állítólag az egyik hazánkban élő népcsoport is csatlakozni kíván a sztrájkhoz! Aznap nem vesznek fel segélyt, nem lopnak-rabolnak-lincselnek, nem szórják a pénzünket játékautómatába. Vajon ez igaz lehet?”
 • 2. Reális 2009. április 25. 13:07
  „Az összes szakszervezet baloldali!Semmit nem lehet várni tőlük!A kormány seggnyalói!”
 • 1. jucuska40 2009. április 25. 08:16
  „Hajráááá!! Mindenkinek ott kellene lennie,,legalábbis minéltöbben!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: 3,5 százalékos GDP növekedés esetén nyugdíjprémium

A kormány 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés esetén nyugdíjprémiumot kíván adni a… Tovább olvasom