Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Libiomfi

Libi bácsi felújítja a Micimackót amatőr társulatával. De vigyázzunk: ez vérvalóság, nem az elwaltdisneysedett csöpögős mese! Végh Zsolt és Kálmánczhelyi Zoltán újabb őrült vállalkozása a Legkisebb film után.
rendező: Kálmánczhelyi Zoltán, Végh Zsolt
forgatókönyvíró: Kálmánczhelyi Zoltán, Végh Zsolt, Stefanovics Angéla
zeneszerző: Vígh Roland
operatőr: Dobóczy Balázs
díszlettervező: Noszlopy Róbert
jelmeztervező: Szűcs Edit
producer: Muhi András, Budai György
vágó: Politzer Péter

szereplő(k):
Mucsi Zoltán (Libi bá)
Dióssi Gábor (Anikó)
Végh Zsolt (Micimackó)
Stefanovics Angéla (Malacka)
Kálmánczhelyi Zoltán (Nyuszi)
Gyuriska János (Füles)
Kecskés Karina

A film sztorija

A film története valós alapokon nyugszik. A középpontban egy színházi rendező áll, aki meglehetősen sajátosan értelmezi Sztanyiszlavszkij módszerét. A rendező – Libi bá’ – régi nagy álma teljesülhet azzal, hogy végre színre viheti az általa feldolgozott Micimackót. Castingot tart, és egy különleges módszer segítségével kiválasztja a kiválasztottakat. Szerephez jutni nem könnyű nála, hiszen csak az lehet kiválasztott, aki belelátja szerepét egy bögre kakaóba. www.port.hu

Kritikák

Sőregi Melinda
, port.hu

"Végh és Kálmánczhelyi szabadon kezeli a filmes alapanyagot: szabad filmet csinálnak, független szagú munkát. Időnként a szereplők dalra fakadnak, vagy az űrbe száguldanak. Zenés-táncos revüfilm is lehetne, akár. Libi bácsi egy alkalommal éjjeli részegségében magához csalogatja a Bunkócska-dallal halott apját: ketten ülnek már a fa tetején pálinkát szopogatva. Emlékezetes jelenet a tábor tűz körüli énekelés illetve az azt követő áldozat: mindenki a tűzbe hajítja szemüvegét."
A teljes cikk

Stőhr Lóránt, film.hu

"Szóval a Libiomfi továbbra is a trióra jellemző amatőr kollázs jegyeit mutatja, de az eddigiekhez képest meglepően átgondolt szerkezetben. S bár volna mit kirostálni az ötletek közül, a tempót sem ártana fokozni kicsit és - annak ellenére, hogy dramaturgiai szempontokat nem érdemes a filmjeikre erőltetni - a befejezést is illett volna kicsit előkészíteni, a Libiomfi a maga nyersességével és szabadosságával a Stefanovits-Végh-Kálmánchelyi-trió legszórakoztatóbb alkotása lett."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába vegyes vállalati tárgyalások Kínában

A Rába rt. tárgyalódelegációja Kínában vegyes vállalat létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot… Tovább olvasom