Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Lezuhantak: holtan találták meg az eltűnt sárkányrepülősöket

Egy 53 éves siófoki férfi volt a pilótája és egy 25 éves zamárdi férfi az utasa annak a szerdán este eltűnt sárkányrepülőnek, amelynek maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között egy kukoricatáblában.

A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint a Siófok-Kilitinél balesetet szenvedett motoros sárkányrepülőgép nagy sebességgel, meredek szögben, járó motorral, orral ütközött a földnek - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője csütörtökön.

Bajkó Erika elmondta: a KBSZ vizsgálóbizottsága független szakmai vizsgálatot folytat a két halálos áldozatot követelő szerdai légi baleset ügyében, amelynek a helyszínelése jelenleg is tart.

A légi jármű roncsolódásai alapján arra lehet következtetni, hogy a gép sérülései a földnek ütközéskor következtek be, így nem valószínű, hogy a jármű a levegőben vált volna repülésképtelenné.

A helyszíni szemle jelenleg is tart.

Sárkányrepülő baleset Siófoknál. Fotó: MTI (galéria)

A rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kilitin lévő reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy "nem természetes módon" szállt lefelé a sárkányrepülő.

A pilóta egy 53 éves siófoki férfi, utasa pedig egy 25 éves zamárdi férfi volt. A légi jármű maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között, egy kukoricatáblában.
A sonline.hu értesülései szerint a balesetben a Siófok-Kilitin lévő repülőtér legrutinosabb pilótája, Európa-bajnoki harmadik helyezett sárkányrepülő, a helyi egyesület műszaki vezetője, S. Ferenc veszítette életét.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A siófoki rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított eljárást az ügyben.

Korábban:

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lakossági bejelentésre bukkantak az éjszaka folyamán is rendőrségi helikopterrel keresett sárkányrepülősök nyomára. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A siófoki rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt eljárást indított az ügyben.

Sárkányrepülő baleset Siófoknál. Fotó: MTI (galéria)

Mint arról az MTI korábban hírt adott, a rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kiliti reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy "nem természetes módon" szállt lefelé a sárkányrepülő. A légi jármű vezetőjét tapasztalt pilótaként ismerték.

Halálos kimenetelű sárkányrepülő-balesetek Magyarországon:

2000. május 7. - A Fejér megyei Börgöndön egy csörlővel vontatott, felszállni készülő sikló sárkányrepülő a kioldási magasság közelében kitért a vontatási iránytól, s mintegy 300 méteres magasságból lezuhant. A sárkányrepülőt irányító nő szörnyethalt.

2000. május 21. - A Hármashatár-hegyen életét vesztette egy sárkányrepülő, amikor repülése előtt csörlővel felhúzták a hegytetőre és gépével mintegy 15 méter magasságban eltérve az iránytól a földre zuhant.

2000. augusztus 8. - Balatonfüred és Tihany között lezuhant egy sárkányrepülő. Vezetője, egy hivatásos berepülő pilóta és utasa, egy 35 éves holland férfi meghaltak.

2003. május 27. - A Csongrád megyei Balástya határában életét vesztette egy középkorú férfi, amikor sárkányrepülőjével lezuhant.

2004. május 2. - A dunakeszi repülőtéren lezuhant és meghalt egy sárkányrepülős.

2004. május 27. - A Pest megyei Felsőnyáregyháza határában lezuhant egy motoros sárkányrepülő, vezetője szörnyethalt.

2004. augusztus 11. - A dunakeszi repülőtéren levegőbe vontatás közben lezuhant egy sárkányrepülő, a vezetője meghalt.

2004. szeptember 18. - Szeged mellett lezuhant egy sárkányrepülő, két utasa a helyszínen életét vesztette.

2005. január 16. - Fertőszentmiklós repülőterén szerelés közben beindult egy sárkányrepülő motorja és a gép elszabadult. Az osztrák repülőgép-szerelő a földön akarta tartani, de a gép felemelkedett, majd több méter magasból lezuhant. A szerelő szörnyethalt.

2006. július 29. - Kapolcs térségében sétarepülés közben lezuhant egy sárkányrepülő, amelynek vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette.

2006. szeptember 9. - A sárkányszerkezet meghibásodása miatt zuhant le egy osztrák sárkányrepülő Balatonkeresztúron. A pilóta baleset következtében szörnyethalt.

2008. augusztus 28. - Szolnokon lezuhant egy sárkányrepülő, amely egy használaton kívüli laktanya egyik hangárjának tetejére esett. A balesetben a légi járművet vezető férfi és utasa, egy nő meghalt.

2009. október 10. - Lezuhant és szörnyethalt egy sárkányrepülő Zalaegerszegen, miután sárkánya felvontatás közben 300 méter magasságból visszazuhant.


Korábban:

Holtan találták meg csütörtökön Ságvár közelében azt a két embert, aki előző nap motoros sárkányrepülővel indult el Siófok-Kilitiről.

A holttestekre a két település között, egy kukoricásban bukkantak rá - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kiliti reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy Kőröshegy környékén "nem természetes módon" szállt lefelé a sárkányrepülő - mondta Karsay Kornél.

A légi jármű vezetőjét tapasztalt pilótaként ismerték, az utasáról a szóvivő egyelőre annyit közölt, hogy szintén magyar állampolgár volt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Korábban írtuk:

Két emberrel eltűnt egy motoros sárkányrepülő Siófok-Kilitinél szerda délután; a rendőrség helikopterrel keresi őket.

A hirado.hu úgy tudja, hogy a gépet a legtapasztaltabb pilóta vezette, egy utast vitt sétarepülésre. Mindketten magyarok és a késő esti órákig nem tértek vissza a sétarepülésről.

A repülőtér és a rokonok nem tudtak kapcsolatot teremteni a két emberrel. A rendőrség egy MI-2-es helikopterrel megkezdte kutatásukat. Az értesülést a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese megerősítette.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint csökkennek majd a fizetések

Az új munka törvénykönyve - ha életbe lép - jelentősen csökkenti majd a fizetéseket - véli az MSZP. Tovább olvasom