Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Lezárult a vasúti vizsgálat

A vizsgálat szerint mind a mozdonyvezető, mind a vonatvezető jegyvizsgáló mulasztást követett el, amikor Petőházán hétfőn reggel több embert a peronon hagyva elindult a vonat Sopron felé.
– Vasútbiztonsági főelőadó és forgalmi szakemberek részvételével lezárult a vizsgálat a petőházi esettel kapcsolatban – nyilatkozta Edlinger János, a GYSEV pályavasút-üzemigazgatója. (Előzmények: Diákok és munkavállalók maradtak a peronon, Kisalföld, 2007. január 23.) – A bizottság megállapította, hogy mulasztás történt mind a mozdonyvezető, mind a vonatvezető jegykezelő részéről. Utóbbi – aki már tizennégy éve dolgozik a vasúton, s eddig nem volt kifogás munkájával kapcsolatban – nem szállt le a vonatról Petőházán, hogy akkor adjon indítási jelet a mozdonyvezetőnek, amikor már mindenki felszállt a szerelvényre. A mozdonyvezető pedig – aki ötéves gyakorlattal gyakran intercityvonatokon is teljesít szolgálatot – nem győződött meg kellőképpen a körülményekről, elindítható-e a szerelvény vagy sem. A szankciók kiszabása a közvetlen munkáltató, esetünkben a vontatási főnökség és az állomásfőnökség hatáskörébe tartozik. Mivel a mozdonyvezetők és a vonatvezető jegyvizsgálók is rendszeres oktatáson vesznek részt, a következő alkalmakkor külön témaként dolgozzuk fel a történteket, hogy elkerülhetővé váljanak a hasonló esetek.
– Ettől függetlenül szeretném megjegyezni, hogy Petőházán beszéltünk több más szemtanúval is, akiknek elmondása kissé árnyalja az eseményeket – tette hozzá az igazgató. – Eszerint a diákok azért torlódtak föl az utolsó kocsi utolsó ajtajánál, mert eleve késve kezdtek felszállni. Mindez azonban nem menti fel a vasúttársaságot a felelősség alól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűtlenség és a csábítás genetikája

A csábítás és a hűtlenség mindkét nem sajátja, vagyis egyformán kódolva van bennünk. A nők teste… Tovább olvasom