Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Lezárult a költségvetés általános parlamenti vitája

Az önkormányzatok támogatása, a területfejlesztés, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, valamint az informatika és az egészségügy témakörében hangzott el a legtöbb felszólalás szerdán a parlamentben, a jövő évi költségvetési törvényjavaslat általános vitájában, amelyet az ülésnap végén lezárt a Ház.
Gémesi György (MDF) szerint nominálértéken valóban növekszik az önkormányzati szféra támogatása, ugyanakkor a bértöbbletek miatt a tervezett intézkedések nem fedezik a kiadásokat. Megfogalmazása szerint a jövő évi büdzsé nem takarékos, hanem szorongató az önkormányzatok szempontjából.
Kósa Lajos (Fides
z) azt hangoztatta, hogy az önkormányzatoknak nem lesz fedezetük a megemelt közalkalmazotti bérek kifizetésére; a bérfejlesztés nem került be teljes mértékben az önkormányzatok normatív támogatásába, ez pedig a kistelepülési helyhatóságokat sújtja leginkább. Szavai szerint ennek tragikus következményei lesznek, az önkormányzatok nem tudják finanszírozni működésüket.
Gy. Németh Erzsébet (MSZP) viszont leszögezte, hogy a kormány betartja az önkormányzatoknak tett ígéreteit. Mint fogalmazott, a Medgyessy-kormány egy év alatt többet ad az önkormányzatoknak, mint amit az előző kormány négy év alatt nyújtott.

(mti)


Kapcsolódó cikk >>
A költségvetésről

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt James Coburn

Életének 74. évében hétfő délután Beverly Hills-i otthonában elhunyt James Coburn Oscar-díjas… Tovább olvasom