Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Lezárult a "cukros-ügy " monstre pere első fokon

Lezárult a „cukros-ügy" négy éve tartó, elsőfokú bírósági eljárása. 84 vádlott közül - akik közt több, mint 40 vámos volt - 16-an letöltendő, 34-en felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, 22 embert pénzbírsággal sújtottak és 6 ember ellen ejtették a vádat.

Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei bíróság szóvivője elmondta, hogy természetesen mellékbüntetéseket is kiszabtak, és a szabadságvesztések szinte minden esetben pénzbüntetéssel is jártak, melyből a legnagyobb 5 millió forint volt.

A most elítélt vámosok és vállalkozók többségét még 2003 év elején vették őrizetbe. Azzal gyanúsította őket az ügyészség, hogy a pénzügyőrök csúszópénz ellenében mintegy 200 tonna édesség és cukor Magyarországra csempészéséhez járultak hozzá. A Romániából érkező, összesen 200 millió forint értékű cukorszállítmányokat tranzitáruként léptették be az országba, egy másik határátkelőn pedig kiléptették azokat. Az árut azonban útközben lepakolták. Az ügyet 8 hónapos nyomozás után a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata göngyölítette fel. A borsod megyei bíróság ítélete ellen az elítéltek többsége fellebbezést nyújtott be, ezért az még nem jogerős.

Forrás: Lánchíd Rádió, FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.07.

Tovább olvasom