Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Levelet küld a NAV a folyószámláinkról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.
Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt pedig az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége keletkezett.

Az elektronikusan bevallók papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és ha 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor július végétől megtekinthetik késedelmipótlék-levezetésüket is.

A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a kivonat mellékleteként megküldött tájékoztató segítségével saját nyilvántartásával összehasonlítani. Eltérés esetén észrevételt lehet tenni személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon, vagy írásban.

Győr-Moson-Sopron megyében tavaly 50.982 darab folyószámla-kivonatot küldött ki a NAV, melyből 47.740 darab pótlékértesítőt is tartalmazott, 37.535 elektronikus bevalló pedig az interneten kérdezhette le adófolyószámlája adatait. A tavalyi folyószámla-kivonatokra és pótlékértesítőkre mindössze az érintettek 0,6 százaléka (496 adózó) tett észrevételt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Együtt-PM nem hagyja Magyarországot putyinizálódni

Az Európai Bizottsághoz fordul segítségért az Együtt-PM Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszéde miatt. Tovább olvasom