Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Létszámcsökkentés a Robust Plastiknál

180 embertől kellett megválnia a győri Robust Plastiknak, a megrendelések csökkenése miatt.

Mintegy száznyolcvannal csökkentette a gyárában dolgozók számát a győri Robust Plastik Assembling Kft., de ez a saját alkalmazottait csak alig érintette. A kölcsönzött munkaerőtől kellett megválnia a megrendelések csökkenése miatt.

Határozott időre szóló munkaszerződéssel és kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott olvasóink közül többen is elpanaszolták lapunknak, hogy a napokban „távozniuk" kellett eddigi munkahelyükről, a Robust Plastik Assembling Kft.-től. Kifogásolták, hogy csak az „utolsó pillanatban" szóltak nekik, így sokként érte őket a döntés. A megélhetésüket érzékenyen érintő kérdésben ezért a munkáltatótól kértünk tájékoztatást.
Tóth Tihamér termelési vezetőtől megtudtuk, hogy a Győrben 1999 óta működő, osztrák tulajdonban lévő RPA az ipari parkban lévő üzemében az utóbbi 5 évben több mint 4,5 millió faxkészüléket, 2 millió vezeték nélküli telefont készített. Tavaly nyomtatott áramkörök gyártásával is foglalkozni kezdett, ám ezt a tevékenységét a megrendelő döntése alapján decemberben megszüntette.

Mint kiderült, épp a rendkívül hullámzó piaci igények miatt foglalkoztatott saját dolgozói mellett kölcsönzött munkaerőt is, amitől a megbízások csökkenése miatt meg kellett válnia. A csökkentett kapacitás viszont a saját alkalmazottak körét csak elenyésző mértékben érintette a cégnél, amelynél egyébként a foglalkoztatottak száma átlagosan 450 és 550 közötti.

– Nem a rossz munkavégzés, hanem a szezonalitás miatt kényszerültünk felmondani a bérelt munkaerőt, amelynek van esélye rá, hogy a kölcsönzőcég más lehetőséget ajánl. Nagy összegeket fordítottunk arra, hogy némiképp enyhítsük a foglalkoztatottakat ért változás kedvezőtlen hatását. Az év végi ünnepek  előtt senkit nem küldtünk el és a hír bejelentését követő tizenöt napon keresztül még kapják juttatásaikat. Tehát tulajdonképpen csak két hét múlva távoznak tőlünk ténylegesen, az idő alatt nagy többségüknek már nem kell bejárni. A cég pedig több új projekten dolgozik, ami remélhetőleg a közeljövőben ismét új munkahelyeket teremt – közölte Tóth Tihamér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten vették fel jutalmukat

A megye kilenc városi polgármestere közül hárman kaptak év végén jutalmat, amit azonban közülük csak ketten vettek fel. Két városi polgár mester az első félévben is kapott jutalmat: Balogh József háromhavi fizetést kapott. míg Stipkovits Pál kéthavi pluszpénzt. A jutalmazást a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről szóló törvény teszi lehetővé. Tovább olvasom