Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Letölthető az Internet Explorer 7 bétája

Nyilvánosan is tesztelhető a Microsoft böngészőjének béta változata. A szoftver jelenlegi állapotában még nem végleges, de már látható, milyen lesz, ha elkészül.

Elsősorban a komoly biztonsági és a személyes szférát óvó fejlesztések megjelenése teszi védettebbé a felhasználókat, minek köszönhetően a phishing támadásokkal, kémprogramokkal és más digitális fenyegetésekkel szemben ellenállóbb lett az Internet Explorer. Emellett azonban olyan fejlesztések is helyt kaptak, amik révén könnyebben használható a szoftver: például a history kezelhetőbb lett, de a Mozillában, majd a Firefoxban igen nagy népszerűségnek örvendő füles böngészés (tabbed browsing) is végre alapértelmezettként jelenik meg. Sőt, ez utóbbit tovább is fejlesztették az eredeti ideához képest: fülváltás közben úgynevezett thumbnail nézet (előnézeti kép) jelenik meg a felhasználó előtt, ami több információt ad a megnyitott oldalról, mintha annak pusztán a neve segítene csak a navigálásban (lásd a fenti screenshotot). Redmond Quick Tabs névre keresztelte el ezen fejlesztését.

Keresősor és eszköztár bővíti a böngésző funkcionalitását - ezeket a tapasztaltabb felhasználók eddig külön kiegészítések révén „varázsolták" bele az Internet Explorerbe (például a Maxthon vagy a Google Toolbar segítségével). A nyomtatási fejlesztések révén egyszerűbben állítható a nyomtatási kép, a margók, a lap kiosztása, a fejlécek eltávolítása stb. A felhasználók számára könnyebbé válik a hír- és sportoldalakra, blogokra és áruházakba való feliratkozás, bejelentkezés; illetve természetesen támogatja az RSS (Real Simple Syndication) technológiát is. Emellett számos, kifejezetten a webfejlesztők számára létrehozott funkcióval is gazdagodott az új bétaváltozat - ilyen például a feljövőben levő webprogramozási technológiák gyűjteménye, az AJAX.

A végleges kiadás még idén megjelenhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbajcs mára kiheverte az árvizet

Kisbajcson úgy tartják, a Szigetközben élő ember éppúgy megszokta, hogy számolnia kell a vízzel,… Tovább olvasom