Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Letölthető a Windows XP SP1 végleges magyar változata

Az angol nyelvű változatot alig egy hónappal követve megjelent a Windows XP SP1 lokalizált javítócsomag magyar változata is. A magyar csomagnak ez a változata immár végleges.

Az angol változat megjelenésének körülményeit többek között a többszörös csúszás és az antitröszt-intézkedések bevezetése miatt is nagy érdeklődés előzte meg - a beta és RC verziók sorra lettek letölthetők a híroldalakról.

Ahogy már az előd RC1 verziókban sem, természetesen ebben sem látható a ˝Windows XP Professional - For testing purposes only. Build 2600.xpsp1.[...]˝ felirat. Ahogyan elődei is, a korábban belekerült .Net Framework SP2-n és az SSL-rés javításán kívül a Microsoft Java Virtual Machine-t is tartalmazza - valamennyi, eddig ismertté vált hiba javításával együtt.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz - az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerülnek a Windows XP-be általa, azonban a korábban többször ígért, de eddig mindig csúszó Bluetooth egyelőre kimarad.

Az SP1 telepítésekor ellenőrzi, hogy a használt Windows XP legális-e (vagyis hogy az aktiváláshoz használt kulcs nem corporate kulcs-e). Ha ugyanis nem találja ˝tisztának˝ az operációs rendszert, akkor megtagadja a telepítést - és ezzel egy időben az összes jövőbeni frissítés lehetőségét is letiltja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekműsor szakkollégiumot hoznának létre a filmesek

A magyar nyelvű televíziós csatornákról egyre inkább kiszorulnak a gyermekeknek szóló értékes, saját… Tovább olvasom