Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Létezhet telepátia

Brit kutatók szerint lehet alapja a telepátiának. Ez például olyan jelenségekben nyilvánul meg, hogy amikor az ember hirtelen gondol valakire, az illető hamarosan fölhívja őt telefonon. „Olyan gyakran érezzük meg, hogy ki hív minket telefonon, hogy az már szinte gyanús. Ugyanez a helyzet az e-mailekkel" – mondják.
S mit mond erről a jelenségről a szegedi szakember? – Valóban létezhet a telepátia. Kanadai indiánok, ötszáz kilométerre egymástól, sokszor ma is így kommunikálnak. A tibetiekkel kapcsolatban szintén el lehet ezt mondani. Ott méginkább működik ez a jelenség: még kevésbé szennyezett a levegő, nincs elektromágneses sugárzás sem, jobban érvényesülhet a „lelki-szellemi energia" – mondja dr. Nickl Anne, a Fazekas Stressz- és Gyógycentrum egyik igazgatója. De nálunk, az urbanizált környezetben is működhet a jelenség, egyes embereknél, egyes esetekben.

A telepátia képességét fejleszteni is lehet. Ha gyakran gondolunk arra, aki távol van, de közölni akarunk vele valamit, s például magunk elé képzeljük az arcát, mindeközben ellazulunk, akkor egyre nagyobb sikert érhetünk el az „eszköztelen telekommunikációban" – mondja. Ehhez ugyanakkor hozzá kell tennünk, a tudomány ma nem tartja igazoltan létezőnek a telepátiát. Ugyanakkor az is ismert: léteznek jelenségek, amelyeket a tudomány sokáig megkérdőjelezett, és csak később sikerült bizonyítani. Az bizonyos: senkinek nem árt például, ha a távolban lévő, szeretett személyre sokat gondol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harry herceg nélkül indult Irakba a szakasza

Parancsnoka, Harry herceg nélkül indult iraki bevetésre a brit hadsereg egyik elitalakulatának az a… Tovább olvasom