Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Leterheltek a magyar katonák Afganisztánban, de jól végzik a dolgukat

A nagy leterheltség ellenére is jól végzik a dolgukat a honvédség katonái Afganisztánban - mondta Benkő Tibor vezérkari főnök.
A nagy leterheltség ellenére is jól végzik a dolgukat a honvédség katonái Afganisztánban - mondta Benkő Tibor vezérkari főnök pénteken az MTI-nek, miután hazatért a közép-ázsiai országban tett látogatásáról.

A vezérezredes elmondta: a "katonák a nagy leterheltség és a rendkívül nehéz körülmények ellenére is példásan és szakszerűen látják el feladataikat". Példaként a kabuli reptér védelmét biztosító magyar katonákat említette, akik fél évig heti pihenőnap nélkül, folyamatos váltásban szolgálnak.

A vezérkari főnök ötnapos látogatása során felkereste az összes magyar kontingenst és megbeszélést folytatott katonai és helyi vezetőkkel is.

"Mindenki a legnagyobb elégedettséggel szólt a magyar katonák felkészültségéről, teljesítményéről, szakmai ismereteiről és a feladatokhoz való hozzáállásáról" - mondta Benkő Tibor.

Közölte azt is, hogy találkozott Abdul Khadim, bagláni kormányzó-helyettessel, aki tudomásul vette, hogy a tartományi újjáépítési csoport (PRT) hamarosan befejezi tevékenységét, ugyanakkor arra kérte a magyar államot, hogy más formában, de továbbra is segítse a térség fejlődését oktatási, egészségügyi és kiképzési területeken.

Benkő Tibor az afganisztáni biztonsági helyzetet térségenként változónak, összességében feszültnek nevezte. "Természetesen a biztonsági helyzet javulása, vagy romlása hatással van az összes jelen lévő szervezet tevékenységére. Azonban a műveleteket alapos helyzetértékelés után, a saját csapatok védelmének maximális szem előtt tartásával hajtjuk végre" - tette hozzá a vezérkari főnök.

Benkő Tibor szólt arról is, hogy a közelgő téli időszakot az ellenállók általában a felkészülésre használják, ekkor statisztikailag kimutathatóan kisebb az aktivitásuk, "nyugodtabb" a helyzet, de továbbra is veszélyes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy kislány szén-monoxid-mérgezésben Budapesten

A lányt megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Egy nőt az ügyletes kórházba kellett… Tovább olvasom