Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Letartóztatták a Szaddám-videó készítőjét

Prizetbe vették szerdán azt a személyt, aki mobiltelefonján videóra vette Szaddám Huszein egykori iraki diktátor kivégzését.
A kivégzést felügyelő egyik tisztviselőről van szó, akit nem neveztek meg. A mobiltelefonnal készített felvétel szerint a volt diktátorral gúnyolódtak kivégzése előtt, a jelenlévők egyebek között azt kiabálták Szaddám Huszeinnek, hogy menjen a pokolba, miközben megnyílt alatta a bitófa csapóajtaja, és a diktátor a kötél végén himbálódzott.
Muktada asz-Szadr iraki radikális síita hitszónok volt Szaddám Huszein egyik hóhéra – írta szerdán a kivégzés egyik szemtanújára hivatkozva egy szaúd-arábiai napilap. Muktada asz-Szadrnak személyes elszámolnivalója volt az egykori iraki diktátorral. Apját, Szadek asz-Szadr síita főpapot 1999-ben a síiták szent városában, Nedzsefben gyilkolták meg.
A szemtanú arról is beszámolt, hogy asz-Szadr nyomást gyakorolt Núri al-Máliki iraki kormányfőre, követelve tőle, hogy még az év vége előtt végezzék ki az egykori diktátort, valamint hogy személyesen jelen lehessen az akasztáson.
Az Egyesült Államok még a kivégzés előtt aggodalmát hangoztatta az iraki kormánynál a Szaddám Huszein akasztásával kapcsolatos eljárás és annak időzítése miatt – közölte tegnap a washingtoni külügyminisztérium. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom