Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Letartóztatták a rendőrt halálra gázoló férfit - nem volt jogosítványa

Letartóztatta a rendőrt halálra gázoló férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap. A többszörösen büntetett előéletű P. Zoltán jogosítvány nélkül vezette az autót.


Letartóztatta a rendőrt halálra gázoló férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap - olvasható a Fővárosi Bíróság honlapján. A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rendelte el az elsőfokú bíróság, melynek döntése jogerős.

A letartóztatás indoka, hogy a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.

Az eddigi adatok szerint a többszörösen büntetett előéletű P. Zoltán jogosítvány nélkül vezette azt az autót, amivel péntek délután a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta az őt megállítani kívánó rendőrzászlóst, majd tovább hajtott.

A férfi az eljárás során már részletes vallomást tett, és nagyrészt elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A letartóztatás indoka, hogy a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. Fotó: MTI
A letartóztatás indoka, hogy a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. Fotó: MTI


Szombaton történt:

Így fogták el a rendőrök az ámokfutót>>


Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-nek elmondta, a gépkocsi vezetőjét hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyészség indítványt tett az előzetes letartóztatás elrendelésére. A rendőrt pénteken a Keleti pályaudvarnál gázolták halálra egy autós üldözés során.

Pénteken történt:

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofőrjét és női utasát előállították.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, a rendőr, mielőtt elütötték volna, rálőtt a BMW-re.

Halálra gázoltak egy rendőrt. Fotók: MTI

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón újságíróknak beszámolt az esetről. Azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, "fejet hajtok előtte".

Előzmény:

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofőrjét és női utasát előállították.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, a rendőr, mielőtt elütötték volna, rálőtt a BMW-re.

Olvasóink írták

207 hozzászólás
 • 207. meir 2010. július 27. 16:19
  „198!!
  de bizony hogy..........!!!!! lol-lol-lol-lol!!!”
 • 206. LAZA 2010. július 27. 15:31
  „204.205.
  Igen és ha nem terjedt szét az országunkban ez a liberális szemét(törvényhozás,alkalmazás)akkor egy munkáját becsülettel ellátó fiatal rendőr még mindig boldogan élhetne a családjával!”
 • 205. db 2010. július 27. 15:02
  „204.
  Ehhez nincs is mit hozzáfűznöm, kár, hogy akik döntési helyzetben vannak nem így látják - vagy így látják csak, hát ühüm-ühüm, azok a fránya jogszabályok.”
 • 204. sopronilakos55 2010. július 27. 14:15
  „Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet:

  1. Poór Zoltánt 2009-ben az M5-ös autópályán már egyszer üldözték a rendőrök. A televízió szerint igazoltatni akarták, de férfi gázt adott, és megpróbált elmenekülni. Több autóval eredtek a nyomába, de csak úgy tudták megállítani, hogy kilőtték a kocsija kerekeit.

  2. Poór Zoltánt legutóbb 2010. áprilisában (3 hónapja!) Budapesten fogták el lopás miatt. Akkor sem volt könnyű dolguk vele a rendőröknek, mert a kapitányságon törni-zúzni kezdett és megfenyegette őket.

  Az esetnek Bartucz Zoltán, a Terézvárosi-Belvárosi Polgárőr Egylet egyik munkatársa is szemtanúja volt:
  "Nagyon agresszív volt, rugdalta a kapitányságon az ajtót, a székeket, a végén már kéz és láb bilincs volt rajta, de akkor is elég fékezhetetlen volt.
  Annyira be volt gőzölve, hogy végül mentőt kellett hívni hozzá, igazából nyugtatót követelt, ami miatt jött a mentő. A mentő elvitte őt a Merényi kórházba, több rendőr kíséretében, mert elég agresszív volt, több rendőrnek is nekitámadt, nemegyszer. Volt ott egy tolmácsnő, neki is nekitámadt, voltak ott sértettek, nekik is neki akart menni".

  A férfi végül másnap elhagyta a kapitányságot, de a szemtanúk szerint még ekkor is fenyegette a rendőröket, hogy megkeresi őket.

  Tehát:
  -2009-ben menekül a rendőrök elől, akik üldözik, és rálőnek az autóra, hogy meg tudják állítani.
  -3 hónappal ezelőtt rátámadt a rendőrökre, és meg is fenyegette őket.

  Mindezek UTÁN Poór Zoltán szabadlábon autózik a városban, bespeedezve (speedet találtak az autóban), és ÚJRA rátámad a rendőrökre és ÚJRA menekül.

  Azt kell mondanom, hogy ez egyáltalán nem Poór Zoltán hibája. Márianosztrán ülve ugyanis nem könnyű BMW-vel menekülni.

  Mikor elkapták lopás miatt, és elővették az aktáját, akkor ott volt benne a 2009-es üldözéses-kerékkilövéses eset, pontosan ismerték rendőrök. De nem, nem varrták be előzetesbe. Majd ezek után még a rendőrökre is támadt, meg is fenyegette őket, de még ekkor sem varrták be előzetesbe, hanem szabadon engedték!

  Hát van még egy ilyen ....... ország!?

  Talán itt az idő bevetni a múlt hónapban elfogadott három csapást.

  <moderálva....>”
 • 203. máris 2010. július 27. 11:07
  „MA REGGEL A TV-ben , AZ ÜGYVÉDNŐJE, NAGY ÁRTATLAN SZEMEKKEL ECSETELTE, MISZERINT A VÉDENCE NEM FOGYASZTOTT DROGOT !!! TALÁN, AZ ELŐZETESBEN IS , SZEREZ MAGÁNAK, MERT,HA NEM AZ MÁR BÜNTI, A JAVÁBÓL !!!!”
 • 202. hellboy780917 2010. július 27. 09:02
  „az ilyet fel kell kötni... a kínaiak nem sokat szaroznának, lehet helyszinen meglékelték volna...”
 • 201. miracle. 2010. július 27. 07:51
  „Hétfői esti sajtóértesülés szerint a hétvégén a mohácsi szőlőhegyen egy verekedésben súlyos sérülést szenvedett egy helyi rendőr. Az elkövetőt pedig a marslakók között kell keresni.

  Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta, az ügyben az ügyészség jár el, erre tekintettel a rendőrség nem nyilatkozik.”
 • 200. soproni 2010. július 26. 20:38
  „IVBéla! Nem szeretem a privát csevegést ilyen helyen,de kérdeztél és válaszolok.Akkor mégegyszer olvasd el,amit a 189.-ben írtam :""....Valószínű,ha sérelem érne és védenem kellene a családom ,vagy magamat,akkor sz..nék a törvényekre" Nálam ez nem azt jelenti,h kávéznék egy bűnözővel:)

  Pár konkrét példa amit kértél Magyarországról,ahol élek:"Verekedés miatt szakadt félbe a megyei III. osztály egyik mérkőzés"..."Verekedtek a szurkolók"...."Hozzászokhattunk már sajnos ahhoz, hogy egy-egy nagy fociderbin a szurkolók megtalálják egymást, az viszont szinte példa nélküli, hogy egy ifjúsági mérkőzésen essen egymásnak két tábor. Most már erre is van példa..."Debrecen és Fradi szurkolók verekedtek össze"sorolhatnám reggelig....”
 • 199. Jandex 2010. július 26. 19:33
  „Tavaly az M5-ösön ki kellett lőni a kerekét mert nem állt meg,idén májusban lopásért vitték be ahol tombolni kezdett és tört-zúzott de legalább mentőt kellett hívni hozzá mire megfékezték!/mindkét alkalommal drogot találtak nála/Most megölt egy Rendőrt,/állítólag most speed volt nála,ami nagyon valószínű mert arra kell sok vizet inni/milyen büntetést érdemel,van Valaki Aki szerint képes lenne jó irányban megváltozni???”
 • 198. buggyant 2010. július 26. 19:27
  „a nomen est omen nem illik ide meir. Ne adj tippeket.”
 • 197. sicc 2010. július 26. 19:23
  „http://rtlklub.hu/hirek/bunugy/cikk/329251”
 • 196. quaestor 2010. július 26. 19:21
  „Radovics Dusán családjának őszinte részvétem.”
 • 195. sicc 2010. július 26. 19:14
  „Ja és autószerelő a szakmája.Nem sok cigány autószerelőt ismerek(érettségi kel hozzá).
  De ettől még egy utolsó féreg,bűnőző.”
 • 194. LAZA 2010. július 26. 19:06
  „Hát?
  Szerintem nem a napsütéstől barnult le!
  Ámbár az,hogy nagyjából elismerte a bűncselekményét az nem cigány származásra utal.
  Szerintem az ügyvédnője a lehető legjobb stratégiát választotta,amit igyekszik is betartani.”
 • 193. sicc 2010. július 26. 18:59
  „Hajrá háromcsapás törvény!”
 • 192. sicc 2010. július 26. 18:53
  „Most mutatták a tv-ben <moderálva>, nem cigány!
  Így új alapokra kell helyeznetek a hozzászólásaitokat.”
 • 191. Jandex 2010. július 26. 16:31
  „Én láttam ennek a görénynek a szemében,hogy szökni akar! Adjanak neki három lépés előnyt és sok-sok 9mm-es lyukat a hátába!!!”
 • 190. IV.Béla 2010. július 26. 16:24
  „soproni!
  Ha téged éppen kirabol valaki, akkor inkább meghívod még egy kávéra is, közben meg suttyomban hívod a rendőröket, hogy mit csinálhatsz vele?
  "Miért viselkednek botrányosan a foci drukkerek és fajul tömegverekedésbe egyre több mérkőzés?" Mesélj már erről egy kicsit bővebben, konkrét példákkal! Igazán érdekelne, hogy melyik országban is élsz.”
 • 189. soproni 2010. július 26. 16:24
  „184.Lone_Wolf! Baj van az értelmezéssel:) Azt írtam"hiába szigorítanák" és nem azt,hogy ne szigorítsák. Ha én ítélkezhetnék,a halálbüntetést hoznám visssza legelőször.Amikor 100 %-ig bizonyított a gyilkosság,mint ennél a söpredéknél is,akkor ítélet után nem etetném-itatnám évekig <moderálva>
  185.Mankapunka! Kösz a felvilágosítást....én női aggyal gondolkodtam :)Valószínű,ha sérelem érne és védenem kellene a családom ,vagy magamat,akkor sz..nék a törvényekre:)
  186.Túrabakancs! Elítélem az agresszivitást és soha nem fogom megérteni,hogy emberek miért süllyednek mélyebbre és egyre mélyebbre.A bűnözési statisztikát nem ismerem,de biztos,hogy igazad van az arányokat illetően.”
 • 188. Phobos 2010. július 26. 14:38
  „Ez sem olvas újságot, nem tudja, hogy rend van már ebben az országban !!!!”
207 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajfolt lassítja a közlekedést Mánfa és Pécs között

Olajfolt lassítja a közlekedést a 66-os úton Mánfa és a Pécshez közeli Árpádtető között, a rendőrség… Tovább olvasom