Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren

Még nem tudják hol, Tarlós Itván megvárja a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes budapesti látogatását a döntéssel.
Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren - így reagált Tarlós István főpolgármester szombaton az MTI-nek Horváth Csaba fővárosi képviselő előző nap neki címzett nyílt levelére, amelyben a szocialista politikus azt javasolta, hogy a Széll Kálmán teret nevezzék vissza Moszkva térnek.

A főpolgármester a közleményben kiemelte: a Moszkva teret a II. kerület írásos civil kezdeményezésére nevezték, "nem át, hanem vissza Széll Kálmán térnek". A szocialista képviselő titulusára reagálva - Horváth Csaba a levelét frakcióvezetőként jegyzi - Tarlós István arra is kitért: Horváth Csaba nem frakcióvezető, tekintettel arra a körülményre, hogy a közgyűlésben már nincsenek frakciók.

"Horváth Csabáéknak el kellene dönteniük, miként hangolják össze az orosz katonák 70 évvel ezelőtti sorsa feletti aggodalmaikat a közelgő Putyin-látogatással szembeni ellenérzéseikkel" - írta a főpolgármester.

A Moszkva tér lehetséges új helye kapcsán Tarlós István szerint "Kőbányán is félreértik a helyzetet", mivel a kerületnek nem egyetértési, hanem csak véleményezési joga van. (A kőbányai képviselő-testület hétfőn egyhangúlag elvetette, hogy a X. kerületi Óhegy parkot Moszkva parkra nevezzék át.)

"Ettől függetlenül azonban úgy döntöttem, hogy a helyszínről szóló végleges előterjesztéssel megvárom a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes budapesti látogatását, mikor is moszkvai Budapest utcáról is szeretnék megállapodni" - írta Tarlós István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetvári Viktort választották az Együtt elnökének

Az új elnök, aki az érvényes szavazatok több mint 68 százalékát szerezte meg, 112 voksot kapott.… Tovább olvasom