Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Lesoványodott kutya Lövőn

Konkrét lövői eset kapcsán fordult szerkesztőségünkhöz Zentál Lajosné. Mint azt levelében írja, többször járt az Ady Endre utcában, ahol az egyik ház udvarán egy szerencsétlen, lefogyott kutyát talált.
„ A gazda arra hivatkozik, hogy ők is éheznek, de ez nem ok arra, hogy egy állatot kínozzon. Állatot tartani nem kötelező, megvédeni annál inkább. Több alkalommal jártam arra, ha sikerült egy kiflit vagy zsemlét bedobnom, szerencsétlen majd megfulladt, olyan mohón ette. Tehát nem betegségből adódóan néz így ki, hanem a kínzás miatt” – olvasható Zentál Lajosné levelében, amelyet nemcsak szerkesztőségünknek, hanem a lövői polgármesteri hivatalhoz is elküldött.
A levél nyomán Lukács Antalné körjegyzővel kerestük fel a helyszínt. A háznál a tulajdonost nem találtuk otthon. A kutya viszont azonnal megjelent. Valóban egy lesoványodott állatról van szó.
– Az elmúlt héten a helyszíni bejárás nyomán felszólítást küldtünk a tulajdonosnak, hogy biztosítson jobb körülményeket és megfelelő ellátást, élelmezést az állatnak – mondta el a körjegyző. – Természetesen mindez nem megy egyik napról a másikra, idő kell ahhoz, hogy a kutya ismét helyrejöjjön. Amennyiben ez a jövő hétig sem történik meg, vagy nem lesz jelentős változás, akkor kényszerintézkedést hozunk. Legvégső esetben pedig köteleznünk kell a tulajdonost, hogy állatmenhelyre vigye el az ebet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes a mentőszolgálaton spórolni?

Tovább olvasom