Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Lerakták az alapkövet

Ünnepélyes keretek közt lerakták az új Kapuvári Rendőrkapitányság alapkövét. Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány szerint – pályázati pénzből – az ország egyik legmodernebb informatikai rendszerét telepítik az új rendőri központba.
– Megvalósult egy álom – kezdte avatóbeszédét dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a tervezett új Kapuvári Rendőrkapitányság alapkőletételekor.
A tábornok hangsúlyozta: a helyi rendőrök évek óta eredményesen dolgoznak, ehhez mérten azonban elhelyezésük körülményei hosszabb távon nem tarthatók. Kiemelte: a jelenlegi kapitányság gazdaságosan nem alakítható át, ezért volt szükség arra, hogy új épületbe költözhessenek a kapuvári egyenruhások.
Ahogy azt a dandártábornok is elmondta, az új épület alapötlete még a ’90-es évek elején fogalmazódott meg. Akkor felmerült annak lehetősége, hogy a jelenlegi kapitányság tetőterét bővítsék, amit azonban később elvetettek. A helyi önkormányzat 1998- ban, térítésmentesen felajánlotta az úgynevezett Kalin-gödör területét az új kapitányság felépítésére. Az ötezer-négyszáz négyzetméteres Sport utcai telken a rendőrség és határőrség közös bázisát hozták volna létre, melynek tervei hétmillió forintból 2002-re el is készültek. A beruházás végül nem indult meg a határőrség szervezeti változásai miatt. Négy éve a terveket átdolgozták, majd közbeszerzési eljárás során kiválasztották a kivitelezőt a fertődi FÉSZ Rt. személyében. A megyei főkapitány hangsúlyozta: külön örül annak, hogy környékbeli cég építi fel a kapuvári rendőrséget.
A jövőre – a főkapitány reményei szerint az áprilisi rendőrnapon – átadandó épületben többek közt huszonnyolc iroda, tárgyaló-, előadó- és kondicionálóterem és hatállásos garázs kap helyet a közel ezerötszáz négyzetméteres alapterületen. A kivitelezés költsége háromszázhetvenkétmillió forint.
Dr. Szabadfi Árpád elmondta: nemcsak az épület lesz a környék egyik legkorszerűbb létesítménye, de az ország egyik legmodernebb informatikai hálózatát telepítik Kapuvárra, melynek anyagi hátterét pályázati pénzből teremtették elő.
Biró Péter polgármester köszöntőjében kiemelte a helyi, fiatal rendőrök eredményes munkáját. Mint mondta: munkájuk biztosítja azt, hogy ez a rábaközi település megőrizhesse nyugodt, kisvárosi jellegét. A polgármester véleménye szerint az új épületben nemcsak a dolgozók, de az idelátogatók is jól fogják érezni magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztattuk Cserényiné Nemes Erzsébetet

A külső és belső harmóniájának egységét és az egészséget a szépség egyik fő forrásának tartja… Tovább olvasom