Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Lépj előre: elindult a képzés

Megyénkben sajnos egyelőre nagyon alacsony az érdeklődés a nyolcosztályos felzárkóztatás iránt, holott a Lépj egyet előre! program keretében ingyenes képzésben részesülnek a felnőttek. Győrött jelenleg összesen 31-en járnak a hétfőn indult nehézgépkezelő- és fémforgácsoló-képzésre.
Az Európai Unió támogatásával hirdette meg a munkaügyi szervezet a Lépj egyet előre! című projektet a munkavállalók szakmai ismereteinek bővítésére, képzettségi színvonalának növelésére – tudatta Rimányiné Somogyi Szilvia, a regionális munkaügyi központ szolgáltatási főigazgató-helyettese.
A lapunk által már bemutatott (Lépj előre!, 2007. január 10.) program keretében olyan képzéseket indítanak, amelyek során a résztvevők a korábbi képzettségi, tudásszintjüktől egy szinttel magasabb szintre kerülnek.
A képzés ingyenes, vagyis a jelentkezők a képzési költségek, plusz egyhavi minimálbér mértékéig támogatást kapnak. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal közvetlen a szakképző intézményekkel köti meg a szerződést – tájékoztatott Rimányiné Somogyi Szilvia.
A Lépj egyet előre! program iránt érdeklődők a munkaügyi kirendeltségeken kaphatnak tájékoztatást az induló képzésekről. Győrött például már hétfő óta tart a nehézgépkezelő- és a fémforgácsoló-szakma oktatása, az előbbire 23, az utóbbira 8 regisztrált munkanélküli jelentkezett a munkaügyi központ közvetítésével – tudtuk meg Fodor Páltól, a képzést végző Vocational Academy Alapítvány felnőttképzési ügyintézőjétől. Mint az illetékes elmondta, a 800, illetve 750 órás elméleti és gyakorlati oktatás végén a résztvevők vizsgát tesznek, s ezután a program szervezői segítenek az elhelyezkedésben, elsősorban multinacionális vállalatoknál.
A nyolc osztályt végzett felnőttek számára hiányszakmákban indítanak képzést, így például képeznek – elegendő jelentkező esetén – Sopronban ABC-eladót, Csornán, Sopronban és Győrött kereskedő-vállalkozót, szintén a megyeszékhelyen NC-CNC kezelőt, Sopronban pedig szakácsot is. Pontosabb információkért tehát a munkaügyi központ kirendeltségeihez kell fordulni, de az internet segítségével is képet kaphatunk a lehetőségekről, ha a „www.afsz.hu” honlapon a Lépj egyet előre! programra kattintunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom