Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Lépésben halad a forgalom az 1-es főúton

Lépésben haladnak az autók csütörtök este az 1-es főúton Komárom és Győr között, mivel az M1-es autópálya kétszer kétsávos forgalmát is erre a kétszer egysávos útszakaszra terelték. Péntek reggel a Hegyeshalom felé vezető pálya két sávját már használhatják az autósok.
Az 1-es főúton egyre több a műszaki hibás jármű, számos kocsi hűtővize felforrt, más autókból kifogyott az üzemanyag, a GPS tájékoztatása miatt elbizonytalanodó autósok az út közepén megállnak, a félreálló kamionok a padkán megsüllyednek, mindez súlyosbítja a helyzetet - mondta Perjámosi István alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályvezetője.

Az alezredes szerint fokozza az autósok feszültségét az esti órák hulló eső, amely hátráltatja az M1-esen zajló helyreállítási munkálatokat is.

Az M1-es autópályán Győr és Bőny között szerdán azért rendeltek el teljes útzárat, mert a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az egyik hidat és az utat. Ennek nyomán az út két sáv szélességben mintegy négy-öt méter hosszan beomlott.

A munkálatok jelenlegi állása szerint péntek reggel Hegyeshalom felé két sávban megindulhat a forgalom - mondta az alezredes. Hozzátette: ha így alakul a helyzet, az könnyebbséget jelent majd a Budapest felé autózóknak is, mert a jelenleginél jóval kisebb szembeforgalommal kell számolniuk. Így a jelenleginél nagyobb sebességgel közlekedhetnek, és elakadt járművek sem akadályozzák haladásukat.

Napközben 30-40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedtek a járművek az 1-es főúton. A délutáni órákban, a munkaidő vége után azonban megint csak araszolni lehetett - mondta Perjámosi István. Hozzátette: este 10 órára ismét folyamatos forgalomra számítanak.

Ha fokozatosan normalizálódik a közlekedési helyzet, akkor a rendőri létszámot is csökkenteni tudják Komárom és Győr között. Ezen a szakaszon jelenleg több járőrgépkocsi, motorkerékpár, 24 rendőr és a parancsnoki állomány teljesít szolgálatot.

A délután folyamán két személygépkocsi koccant az 1-es főúton, személyi sérülés azonban nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők

Nem elég az árvízi helyzet és a beszakadt M1-es, előfordulhat, hogy szombaton sztrájkba lépnek a… Tovább olvasom