Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Lendvai az egyedüli jelölt az MSZP pártelnöki posztjára

Lendvai Ildikó lesz az egyetlen jelölt az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán a leköszönő Gyurcsány Ferenc pártelnök helyére.

Lendvai csütörtökön a párt Országos Választmányának ülése után elmondta: a választmányt megelőző megyei küldöttcsoport-vezetők ülésén mellette Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre kapott jelölést, azonban ők mindhárman visszaléptek az indulástól.

 Lendvai hozzátette: megválasztása esetén lemond frakcióvezetői posztjáról és helyére Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezető-helyettest javasolja. Mindemellett a párt vezetése felkéri Gyurcsány Ferencet, hogy legyen a Táncsics Alapítvány elnöke - tette hozzá Lendvai.Lendvai azzal a feltétellel vállalta el a pártelnöki-jelölést, hogy a párt vezetésében egy háromtagú új kollektív testület jöjjön létre rajta kívül Kiss Péter és Szekeres Imre részvételével.

Lendvai Ildikó
Lendvai Ildikó


Mindemellett a párt vezetése felkéri Gyurcsány Ferencet, hogy legyen a Táncsics Alapítvány elnöke - tette hozzá Lendvai, aki szerint a leköszönő pártelnök-miniszterelnök így fontos szerepet vállalhat a "baloldali ideológia megújításában és a baloldali értelmiségi kapcsolatok bővítésében." Lendvai hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc reményeik szerint szerepet vállal majd az MSZP európai parlamenti választási kampányában is.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Eva- 2009. április 03. 21:17
  „20-hoz!

  kíváncsi vagyok a titkos verziódra amelyet te már tudsz, de mi még csak nem is sejtjük”
 • 21. load 2009. április 03. 14:28
  „20. akinemfél
  Így szerzik be azt a pénzt:

  http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/02/26/lettorszag_megszoritasok_vagy_allamcsod/
  http://www.zoom.hu/kulfold/adoemeles-es-megszoritasok-varnak-nagy-britanniara-39721.html
  http://w3.baon.hu/orszag-vilag/kulfold/rovatok/kulfold/081019_tuntetes_parizsban_a_megszoritasok_ellen_183799
  http://homeopatia.origo.hu/nagyvilag/20090221-irorszag-szazezer-tunteto-tiltakozott-dublinban-a-megszoritasok-miatt.html
  http://index.hu/gazdasag/blog/2009/01/30/ujabb_megszoritasok_es_leepitesek_szlovakiaban/

  Ahol nincs egyensúlyban a költségvetés, mert vagy kevés a bevétel, vagy túl sok a kiadás, ott kiadást csökkentenek (megszorítanak).
  Kiváncsi vagyok a te változatodra.
  Hogyan lehetne kiadáscsökkentés nélkül?”
 • 20. akinemfél 2009. április 03. 09:37
  „19. - Ha más nyelveken is olvasnál újságokat,akkor tudnád,hogy sehol a világban nincsenek megszorítások a gazdasági válság miatt. Ezt csak Magyarországon csinálják az MSZP-sek,mert vannak pontos terveik,hogy hogyan akarják folytatni... 600 milliárdot kellene elokeríteni a kormánynak egy éven belul. En tudom hogyan szereznék be ezt a pénzt például a Szlovákok,a Csehek vagy a Németek. Megszorítás nélkul. Te is rá fogsz jonni,ha elgondolkodsz. Csak elobb verd ki a fejedbol hogy elkerulhetetlenek a megszorítások. - Na,mi a megoldás ?”
 • 19. Orfeusz 2009. április 03. 09:06
  „A megszorításokat a budapesti Kossuth téren ( Parlament ), a minisztériumokban és háttérszervezeteikben és az önkormányzatokban kellene kezdeni. Ott is van egy-kétszáz milliárd kidobott pénz. El a kezekkel a középosztálytól és a nyugdíjasoktól. Bajnai havi egy forintja nagyon-nagyon sokba fog kerülni nekünk.
  Egy öreg barátom azt mondta, olcsó húsnak híg a leve. Aki leárazza önmagát, szart sem ér, csak hatalmat akar. Meg farizeus is. Legyen olyan miniszterelnökünk, aki megkapja a neki a törvény által megszabott fizetést és tesz is valamit.”
 • 18. Orfeusz 2009. április 03. 08:58
  „Bravó. Magyarországot, a baloldalt húsz évre sikerült szétverni. Mi jön még??????????”
 • 17. lHunter 2009. április 03. 08:06
  „Az lesz ám a szép!Ez a Botoxal simára vasalt képű,ultrahangon sipítozó klimaxos vén szatyor még ennél is többet fog szerepelni a tv-ben!”
 • 16. pampus 2009. április 03. 06:01
  „Lehet, hogy megfilmesítik a "Múmia Visszatér" magyar módra? No és kinek adják be és el?”
 • 15. Nooormális? 2009. április 03. 00:05
  „IGEN! IGEN! IGEN!

  A múmia bosszúja

  Kár, hogy a taplógomba szintjén vegetáló MSZP-szavazók nem fogják fel, mit tettek...
  Persze lehet, hogy tévedek, és mégis a zorbán a zoka mindennek.
  Tudják, a hatalomvágya...
  KRETÉN BARMOK!!!!”
 • 14. omm 2009. április 02. 22:19
  „Mummy return”
 • 13. kalle11 2009. április 02. 21:20
  „PQCS!
  Erről a hírről amiről írtál majd akkor lehet itt olvasni, amikor a Posta Imrével készítenek interjút. Soha.”
 • 12. PQCS 2009. április 02. 20:36
  „8!
  Csak azt, hogy talán ez is hírértékkel bír. Vagy kellene, hogy bírjon. Itt is. Szerintem. Na meg persze, hogy végre valaki kimondta. Úgy értem valaki, aki ott "fent" van. Persze arról lehet vitázni, hogy ez most megint népetetés-e, hogy eltereljék a figyelmet a "politikai színjátszadozásról", vagy hogy miért pont most, miért pont Ő mondja ki mindezt stb., stb....
  A lényeg: ér annyit, hogy írjanak róla egy nyamvadt cikket. Arról nem is beszélve, hogy fontosabb mint a "Spornos" cikk.
  Szóval ezt akartam mondani ezzel. Remélem sikerült a kérdésedre megfelelően válaszolnom. Szép estét!
  Üdv.”
 • 11. Hunicum 2009. április 02. 20:36
  „Egy kis humor...

  http://www.ize.hu/click.php?id=11461&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D0rHpGjkVZjA”
 • 10. Lárika 2009. április 02. 19:54
  „A magyar társadalom nagymértékben individualizált. Milyen finoman fogalmazta meg Szabó Máté, hogy képtelenek vagyunk összefogni az ellenségeinkkel szemben :-(((((((
  Ez itt a lényeg. Most megint eben gubát cserélünk és csúszunk tovább a lejtőn...”
 • 9. gyugyu1 2009. április 02. 19:41
  „Az mszp a botox-lady megválasztásával megadja saját magának a kegyelemdöfést ! Miért nem adják át a hatalmat,miért ez a foggal-körömmel a hatalomhoz ragaszkodás?? Elk@rták,idáig bebizonyitották hogy nem értik a dolgukat hát huzzanak el és hagyják azokat dolgozni akik az országért és népéért akarnak tenni ! Vigyék magukkal ezt hangszer nevezetű pojácát is aki mindenkitől mindent el akar venni aki dolgozott! Aki meg csalt, lopott az élje vigan világát! Ez az értékrendjük ! De remélem,hogy kimászunk a sz@rból amibe nagyszerű vezetőink vitték az országot és utána megkérdezik tőlük,hogy is volt ez !!!???? A pitiáner bűnöst megbüntetik,a nagyhalak meg megusszák,hát ezt kell megszüntetni ! Először a rendet kell helyreállitani és visszaadni az embereknek az igazságszolgáltatásba fektetett hitét !!”
 • 8. akinemfél 2009. április 02. 19:24
  „7. - Na és ? Mit akrtál ezzel mondani ?”
 • 7. PQCS 2009. április 02. 19:08
  „Csak egy kérdés Kedves Kisalföld. Itt is lehet majd olvasni arról, hogy Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a társadalmat figyelmeztetni kell a cigánybűnözésre? Vagy ez innen megint kimarad?
  Ha kimaradna:
  Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint figyelmeztetni kell a társadalmat a cigánybűnözésre. Szabó Máté a Figyelőnetnek nyilatkozva elmondta, hogy már most vannak olyan jelek, hogy a bűnözés növekedése az állam széteséséhez vezethet.

  Az ombudsman úgy látja: kialakult a megélhetési bűnözés egy sajátos fajta, amelyet a kollektív elkövetési forma jellemez. Egy kollektivista társadalmi, szinte törzsi csoportról van szó, szemben a magyar társadalom nagymértékű individualizáltságával, nyilatkozta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

  Én azt gondolom, hogy ez a fajta bűnözés nem tekinthető csupán adatvédelmi és kisebbségi kérdésnek, az államnak van egy bűnmegelőző funkciója, és van az erőszakszervezeteinek is, állítja Szabó Máté. Nagyon örülök, amikor a kisebbségi biztos és az adatvédelmi biztos bilaterálisan meg akarják oldani a kérdést, de ezt a többségi biztos, azaz jómagam nélkül nem lehet.

  Az ombudsman úgy látja, vannak arra utaló tendenciák, hogy "szétesik az állam" Magyarországon, és a gazdasági válság miatt növekedhet a bűncselekmények száma.”
 • 6. pampus 2009. április 02. 17:54
  „Így szokott ez lenni e berkekben van egy "piros alma" és válassz! Ha elveszed, ha nem, akkor is megnézheted magad! De hát meg is érdemli, aki tud így választani!”
 • 5. akinemfél 2009. április 02. 17:45
  „Három éve még milyen kedves és aranyos arca volt ennek a holgynek. Most meg megijednék tole,ha hirtelen este elém toppanna a sarkon.
  Es a szeme ! - Pedig azt mondják a szem a lélek tukre.
  Mi a fontosabb az MSZP-seknek a léleknél ?
  Szerintem boldogabb lehet az ember szegényen,de tiszta lélekkel,mint hihetetlen gazdagon,de halott lélekkel.”
 • 4. AHA. 2009. április 02. 17:32
  „Ez a kép nagyon jó! Pont úgy néz ki mint a vasorrú bába!”
 • 3. pmfc 2009. április 02. 17:21
  „Jaj szegény Feri! Kiszúrják a szemét ezzel a Táncsics alapítvánnyal. Bunkó hálátlan banda.
  Egy hete még 85%-al megválasztják, most meg már lassan a pártból is kirúgják??
  Igazán egyenes és becsületes fajta ez az MSZP!!!

  De hát Ferikém, legalább kaptál egy jó leckét az élettől. Így jár az, aki összeáll gátlástalan és erkölcstelen emberekkel. :)”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonütötte a magasfeszültség az áramszolgáltató szerelőjét

Halálos áramütés érte az E-ON egyik dolgozóját munka közben, szerdán, a Baranya megyei… Tovább olvasom