Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Lendvai: a baloldal feladata az egyenlőtlenségek csökkentése

A baloldal feladata az élet számos területén felbukkanó egyenlőtlenségek csökkentése, ebben a munkában fontos szerep hárul az államra, valamint az önkormányzatokra.
A gazdasági válság után nem mehet minden ugyanúgy, mint korábban, azt, hogy változtatni kell, mindenki érzi - mondta a politikus a szocialista párt választási programját előkészítő konferenciasorozat Fejlesztő állam, fejlesztő önkormányzatok című állomásán.

Hozzátette: ma a biztonság a legkelendőbb "politikai árucikk", az emberek többsége a szegénységet tartja a legkomolyabb problémának. A pártelnök szerint az állam, az önkormányzatok fejlesztő szerepét újra kell gondolni. A gazdaságfejlesztés logikáján is változtatni kell: húsz évig a privatizációt tekintették a fejlődés motorjának.

Ez a folyamat mára lényegében befejeződött Magyarországon, a fejlődésre már csak a munkaerő oldaláról képzelhető el, azzal, hogy többen és képzettebben állnak munkába - hangsúlyozta Lendvai Ildikó. A társadalmi szerkezet befagyott, tudatos állami és önkormányzati lépések szükségesek ahhoz, hogy a leszakadó rétegek esélyt kapjanak, a mobilitás újrainduljon.

Napjainkban újfajta társadalmi egyenlőtlenségek is megjelennek: a munkavállalók kiszolgáltatottsága mellett, hasonló helyzet alakult ki a bankok és az ügyfelek, a szolgáltatók és a fogyasztók között. Az új baloldal dolga, hogy megoldást kínáljon ezekre a problémákra - hangsúlyozta a pártelnök.

Botka László, szegedi polgármester, az MSZP Csongrád megyei elnöke kifejtette, a magyar önkormányzati rendszer elképesztően pazarló, és az erőforrások szétforgácsolása miatt képtelen feladatait hatékonyan ellátni.

A politikus szerint az önkormányzati rendszert a régióközpontokra, a nagyvárosokra támaszkodva kell újraszervezni. Az ilyen, Szegedhez hasonló települések azok, melyek nemcsak az ott élőknek, hanem környezetüknek és a tágabb régió lakosságának is szolgáltatásokat nyújtanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőt és mezőgazdasági kisgépeket gyártanának nálunk a szecsuaniak

Gazdasági együttműködési megállapodást írt alá Csengtuban (Chengdu) csütörtökön Szecsuan tartomány… Tovább olvasom