Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Lemondott Tony Blair a miniszterelnöki posztról

Június 27-én távozik a kormány és a Munkáspárt éléről Tony Blair. A miniszterelnök saját választókörzetében, az észak-angliai Sedgefieldben fedte fel távozásának idejét és menetrendjét.
A bejelentéssel Tony Blair kormányfői megbizatása ügyvivői jellegűvé válik, hiszen a brit törvények szerint a miniszterelnök egyben a kormánypárt vezére is.

Utódjának a sajtó tényszerűen Gordon Brown pénzügyminisztert tekinti, jóllehet Blair távozásának bejelentésével várhatóan héthetes utódválasztási kampány veszi kezdetét a Munkáspártban.

Már a távozási menetrend nyilvános bejelentése előtt megkezdődtek a találgatások, hogy Blair visszavonul-e az alsóház hátsó padsoraiba egyszerű képviselőnek. John Burton, a kormányfő választókerületi politikai képviselője csütörtökön utalást tett arra, hogy Tony Blair esetleg valamely nemzetközi szervezetnél vállalhat vezető tisztséget, mondván: a miniszterelnök továbbra is képviselni fogja Sedgefieldet a londoni alsóházban, hacsak "nem ajánlanak fel neki egy állást az ENSZ-ben vagy más fontos testületben".

Londonban egyebek mellett hírek keringenek arról, hogy Blair akár a Világbank élére is kerülhet, ha annak jelenlegi vezetője, a magánéleti botrányba keveredett amerikai Paul Wolfowitz kénytelen lenne távozni. A BBC-ben elhangzott egyik csütörtöki kommentár szerint nem valószínű, hogy Blair sokáig hajlandó lenne az alsóházban "a beázó tetejű sedgefieldi iskola" érdekében tevékenykedni, mert "nem ilyen szintű ügyek miatt lett politikussá".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A raktár megy, a könyvtár marad A város nem mondott le arról, hogy legyen egy új tékája, 8 milliárd az ára

Sopron Horváth Ferenc Új könyvtár építése csak a hosszú távú tervekben szerepel, ezért még évekig a… Tovább olvasom