Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Lemondott a Klik vezetője

Marekné Pintér Aranka közös megegyezéssel távozik a közoktatást és középiskolákat is felügyelő intézmény éléről.
Távozik posztjáról Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az államtitkárság azt írta: a köznevelési törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klik működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően Marekné Pintér Aranka július 15-én távozik posztjáról.

Kiemelték: Marekné Pintér Aranka és a tankerületi igazgatók közös munkájának eredményeként az elmúlt két évben kiépült az állami intézményfenntartás rendszere. A központ teljesítette a kormány eddigi oktatáspolitikai célkitűzéseit, ezért - mint fogalmaztak - köszönet illeti a Klik távozó vezetőjét.

Az új elnök feladata a kialakult rendszer finomítása lesz, személyéről kinevezését követően ad tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható a közleményben.

Péntek délelőtt az Index hírportál saját információként közölte, hogy lemondott posztjáról a Klik elnöke. Az MTI többször kereste Marekné Pintér Arankát, de nem érte el.

Ellenzéki pártok - az MSZP, a Jobbik, az LMP, az Együtt-PM és a Magyar Liberális Párt - üdvözölték a Klik vezetőjének távozását. Ugyanakkor többen is kiemelték, hogy szerintük ezzel nem oldódnak meg az oktatás problémái.

Korábban írtuk:

Már az áprilisi országgyűlési választás után egyértelmű volt, hogy az ország legnagyobb munkaadóját, a több mint százezer iskolai oktatót foglalkoztató Kliket a 2013 januárja óta irányító Marekné iránt megrendült a bizalom, és új vezető kinevezése várható - írja az Index.

Marekné Pintér Aranka az év elején még kiválóra értékelte saját működését. A januári értékelő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Klik minden korábbinál hatékonyabb és átláthatóbb köznevelési rendszert hozott létre.

A nagyon pozitív önértékelés nem csupán azért volt meglepő, mert a Kliket folyamatos sajtótámadások érték az átszervezésekből fakadó problémák miatt, hanem azért is, mert a rendszeren belül sem mindenki lelkesedett az eredményeiért.

Korábban szintén az Index hozta nyilvánosságra többek között Szabó Balázs miniszteri biztos összefoglaló tanulmányát, amelyben a szervezet átvilágítása után számos súlyos problémát talált a szervezet kialakításában és a vezetés felelősségét is egyértelműen kimondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat év börtönre ítéltek egy volt rendőrségi főnyomozót

Az egykori nyomozót többek között bűnsegédként elkövetett csalás és sikkasztás miatt mondták ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős. Tovább olvasom