Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Lemezfelvétel Stuttgartban

Mozgalmas óév után még mozgalmasabb új esztendő vár a győri származású, Stuttgartban élő Verebics Ibolyára. A Bartók- és Liszt-díjas operaénekes 2006-ban is fellép szülővárosában.
Az ünnepeket itthon töltötte német férjével s magyarul is beszélő, tizennégy éves Cornelius fiával, az új esztendő azonban már a sváb fővárosban köszöntött rá. Miként mindig, az idei advent is mozgalmas volt Verebics Ibolya számára. Végigénekelte fél Németországot. A koncertsorozat Saarbrückenben kezdődött Mozart koronázási miséjével és Verdi A végzet hatalma című művével.
Ezt követően Beuronban lépett a közönség elé Mozart litániájával, majd Ulm volt a következő állomás. Időközben egy lemezfelvételre is sor került Stuttgartban. Schubert-dalok címmel az idén jelenik meg CD-je Verebics Ibolyának Németországban, a Carus Verlag gondozásában. Az óesztendő utolsó fellépésére Budapesten került sor, a zeneakadémia nagytermében
– Mindig nagy öröm számomra, ha szülőhazámban, Magyarországon léphetek a közönség elé – árulta el Verebics Ibolya. – Két fellépésem már biztos. Március 29-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényén az új budapesti koncertteremben Mozart Requiemjét és c-moll miséjét éneklem, április 21-én pedig Schmidt Péter alpolgármester meghívására Győr-Sziget jubileumán lépek fel a szigeti kistemplomban.
A mélyen vallásos Verebics Ibolya számára a B. ú. é. k.! új tartalmat nyer, s úgy véli, egész évben kívánható, mert az ő értelmezésében azt jelenti: Bízd újra életedet Krisztusra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeles napok 2006-ban

Szilveszter és újév mezsgyéjén túljutva, az új esztendő első napjaiban talán még visszanézünk az… Tovább olvasom