Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Lelőtték egy ingusföldi magas rangú rendőrtisztet

Megölték az ingusföldi különleges rendőregységek parancsnokát, Musza Nalgijevet egy péntek reggeli merényletben, amelyben rajta kívül életét vesztette több családtagja is. A térségben már-már mindennapossá váltak a tisztségviselők elleni támadások.
A magas rangú rendőrtiszt autójára automata fegyverekből zúdítottak tüzet a Nazrany melletti Karabulakban, amint otthonából munkába tartott. Az ITAR-TASZSZ szerint a támadók, akik két autón érkeztek, megölték Nalgijev három gyerekét és két testőrét is.

Ezzel egy időben egy másik merénylet is történt a Csecsenfölddel szomszédos oroszországi tagköztársaságban: Ordzsonikidze településen szolgálati Volgájában kapott halálos lövéseket a Szundzsai járás vezetőjének helyettese, Galina Gubina, aki az orosz ajkú menekültek visszatelepítésével foglalkozott.

Ingusföldön már-már mindennapossá váltak a tisztségviselők, különösen a rendőri és biztonsági erők főtisztjei elleni támadások, amelyeket csecsenbarát muszlim gerillák követnek el. A múlt hónap közepén az ingusföldi belügyminiszter-helyettest ölték meg egy autóba rejtett pokolgép felrobbantásával, s a merényletben Dzsabrail Kosztojeven kívül még hat ember életét vesztette. Ingusföldet, amelynek muszlim népe a csecsenek közeli rokona, az utóbbi években valósággal elárasztotta a Csecsenföldön valamelyest elnyomott gerillaharc.

Sőt, a merényletek és emberrablások kiterjedtek az egész észak-kaukázusi térségre, ahol a szegénység, a korrupció és a muszlimok sűrű üldöztetése táplálja a hatóságokkal szembeni népharagot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs döntés az egységes az uniós áfarendszerről

Nem döntöttek a szolgáltatások áfájával kapcsolatos javaslatcsomagról, meghosszabbították viszont a… Tovább olvasom