Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Leköpött, megrugdosott szocialisták: vizsgálatot kér az MSZP

Az MSZP kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását az Operaház előtti hétfői tüntetéssel összefüggésben.
Az MSZP kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását az Operaház előtti hétfői tüntetéssel összefüggésben amiatt, hogy szerintük a rendőrség bár tudott róla, mégsem tett preventív, majd rendteremtő intézkedéseket a demonstrációt megzavaró szélsőjobbosok provokációja kapcsán.

Ezt Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke közölte.

Szerinte könnyen tragédiába torkolhatott volna a január 2-i "Köztársaság párti demonstrációt botrányosan megzavaró szélsőjobbosok akciója", a "nyilvánvaló provokációról" a rendőrségnek - hiszen azt a sajtó is beharangozta - tudnia kellett, "mégis elmulasztották, vagy szándékosan mellőzték a preventív, majd rendteremtő intézkedéseket".

"Az MSZP ezért kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását. Hangsúlyozottan nem az ismét majdnem áldozattá váló állomány, hanem parancsnokaik magatartását átvilágítva" - tudatta az ellenzéki politikus.

Hozzátette: ezért Pintér Sándor belügyminiszterhez írásbeli kérdést intéztek, míg Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitányhoz közérdekű adatigényléssel fordultak a felelős rendőri vezetők megnevezése érdekében.

 
Ujhelyi István és Nyakó István írásbeli kérdést tett fel az incidenssel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszternek és Hatala József országos rendőrfőkapitánynak.

A közterületi térfigyelő kamerák felvételeivel bizonyítható, hogy hétfőn már 17.30-kor árpádsávos zászlóval felszerelt, részben gárdista egyenruhát viselő csoport jelent meg, és alakzatban masírozott a Nagymező és az Andrássy út sarkánál - írta a két szocialista képviselő a Pintérhez címzett kérdésben. A 19 órakor a területre érkező szocialista politikusokat leköpdösték, rugdosták a szélsőjobboldali tüntetők, akik a rendezvény alatt és azt követően is provokálták a jelen lévő békés demonstrálókat.


Kedden az LMP jelezte, szeretnék, ha a Belügyminisztérium kivizsgálná az ügyet. Az MSZP-s Szanyi Tibor aznap azt mondta, nem kérik Pintér Sándortól, hogy vizsgálja ki az esetet, hiszen tőle úgysem remélhetnek valós megoldást. Nyakó István azt közölte, levelet írnak a rendőrségi panasztestületnek, amelyben állampolgári beszámoló alapján felsorolják azon rendőröket, akik látták a történteket, de nem léptek közbe.

Olvasóink írták

 • 6. rommel 2012. január 05. 21:28
  „SZEGÉNYEKET LEKÖPTÉK !!!
  HÁT IGAZÁN OLCSÓN MEGÚSZTÁK !!!”
 • 5. SC 2012. január 04. 15:32
  „3. habitus
  "ha Teged is kovel dobaltak volna a bekes tuntetok ,akkor mit szolnal"
  Mondjuk azt,hogy rendesen megtanultad volna a helyesírást,kedves habitus!Mondanivalónk mellett evvel is megtiszteljük egymást és az anyanyelvünket.Kővel dobálózni nem szép dolog,főleg nem rendőröknek.Náluk sem rendszeresített fegyver...
  http://www.youtube.com/watch?v=lzUDUkbpAsU”
 • 4. SC 2012. január 04. 15:24
  „2. dorombolok
  Mondjuk az orvosok,akik 2 ember szemüregéből is rendőrségi gumigolyókat operáltak ki,a szemekkel együtt...Esetleg nézz körül a youtube-on,a videók nem hazudnak.Ha megkérsz szépen veres barátom,akkor még be is linkelem neked...”
 • 3. habitus 2012. január 04. 12:44
  „ha Teged is kovel dobaltak volna a bekes tuntetok ,akkor mit szolnal”
 • 2. dorombolok 2012. január 04. 09:41
  „Ki tudja a szemkilövést bizonyítani? (... moderálva)”
 • 1. rubeola 2012. január 04. 09:12
  „A 2006-os szemkilövésekért, ujjtörésekért, verésekért, zászlótaposásokért nem kértek vizsgálatot!! Ja, hogy azokat ők követték el!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés az Operánál: így látta a kormány, úgy az ellenzék

A miniszterelnök szóvivője szerint az Operánál hétfőn este tartott tüntetés is azt bizonyítja, hogy… Tovább olvasom