Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Lejátszották a beszédet

Mintegy hatszázan vettek részt a Fő téri békés demonstráción tegnap este Sopronban. A rendezvényen a teljes Gyurcsány-beszédet lejátszották.
A teljes Gyurcsány-beszéd lejátszásával vette kezdetét tegnap este a soproni Fő téri békés demonstráció negyedik napja. Ezt követően Kőműves Géza, a Soproni Civil Demonstrációs Bizottság vezetője ismételten bejelentette és felolvasta állásfoglalásukat. A vezető elmondta: követelik a kormány, valamint minden parlamenti képviselő lemondását! Ideiglenes, párton kívüliekből álló, szakértői kormányt, majd alkotmányozó nemzetgyűlést és valódi rendszerváltást akarnak.
Szokolay Sándor zeneszerző beszédében elmondta, megérti, hogy lankad a lelkesedés, de eredményt csak kitartással érhetnek el. A Fő téren összegyűlt mintegy hatszáz demonstráló hangos tapssal és füttyel vette tudomásul, amikor a szervezők bejelentették: jövő héten kedden Sopronba látogat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Arra kérték a megjelenteket: semmiképpen ne zavarják meg a rendezvényét.
A tegnapi eseményen szót kért és kapott egy tizenhat éves gimnazista is, aki elmondta: saját meggyőződéséből állt a mikrofon elé. A békés demonstráció tegnap csak a Fő téren zajlott, más helyszínre nem vonultak át és viszonylag korán, este kilenc óra előtt véget ért. A megjelentek közül többek új választást követeltek, s forradalmat emlegettek. A megmozdulás ma szintén este hét órakor folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom