Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lejárt sör az első héten

Ötvenhat doboz lejárt minőségmegőrzési idejq sört vontak ki a forgalomból Sopronban és környékén a szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzések első hetében – tájékoztatott dr. Kertész Zoltán, Sopron és vonzáskörzete főállatorvosa.
Elkészült a húsvéti ünnepek előtti szigorú élelmiszerlánc-biztonsági razziasorozat első hetének soproni összegzése. Dr. Kertész Zoltán, Sopron és vonzáskörzetének főállatorvosa a Kisalföldnek elmondta: eddig tíz élelmiszer-előállító, illetve kereskedelmi egység árukészletét, raktározási és címkézési gyakorlatát, érvényességét, nem kevésbé a higiéniai állapotokat ellenőrizték. A megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóságának soproni szakemberei összesen 622 hazai és 56 – az EU-ban készített – áruféleség minőségét, lejárati idejét vizsgálták meg. Ebből kifogásolható volt 13 hazai – köztük 9 szeszipari – termék, 56 doboz sört pedig minőségmegőrzési idő lejárta miatt kellett kivonni a forgalomból. Négy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, átlagban húszezer forintot, míg egy üzletre – ahol tengeri kagylókat kínáltak – jelölési hiányosság miatt 80 ezer forintos minőségvédelmi bírságot ró majd ki a megyei központ. Szúrópróbaszerqen élelmiszermintákat is vettek az ellenőrök, az eredmények a jövő héten várhatók.
A március 13-án kezdődött fokozott ellenőrzések április közepéig tartanak, legközelebb április elején készítenek összegzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom