Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Lejárt a fizetési felszólítás határideje

Lejárt a budapesti közbeszerzési tanácsadó 9 millió forintos fizetési felszólításának a határideje. A megadott időpontig nem érkezett visszajelzés a soproni önkormányzathoz.
– Lejárt az általunk megszabott fizetési határidő, de a budapesti közbeszerzési tanácsadó a megadott napig semmiféle visszajelzéssel nem élt – tudtuk meg dr. Dobos József jegyzőtől. (Előzmény: Kisalföld, 2007. február 15., Bírságfizetés a tanácsadó biztosításából?)
Mint ismeretes, a tévéműsorok készítésére, rádió, más orgánumok, valamint internetportál kialakítására és működtetésére kiírt közbeszerzési pályázatot hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos eljárásként folytatta le a korábbi városvezetés.
Ezt szankcionálta a közbeszerzési tanács döntőbizottsága kilencmillió forintos bírsággal, amelyet be is fizetett az önkormányzat.
– Hétfőn újabb levélben szólítottuk fel a közbeszerzési eljárásban részt hivatásos tanácsadót, hogy közbeszerzési felelősségbiztosítása alapján térítse meg a város kárát – tette hozzá dr. Dobos József jegyző.
– A korábbi és jelenlegi városvezetés közötti párbeszédben nem kívánok részt venni, az ügyet kizárólag szakmai kérdésnek tekintem – válaszolta érdeklődésünkre Gál Erzsébet közbeszerzési tanácsadó. – A közbeszerzési eljárásban született határozat személyes felelőst nem jelöl meg, és a tények ismeretében semmiképpen nem a közbeszerzési tanácsadó követett el hibát. Ilyen szempontból a felelősségbiztosítás megléte másodlagos kérdés, hiszen a felelősségbiztosító fizetési kötelezettsége is csak a felelősség jogerős megállapítását követően állna be – zárta tömör nyilatkozatát Gál Erzsébet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom