Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Leier-siker

Bécsben átadták „Az év legsikeresebb osztrák családi vállalkozása” díjakat. Az osztrák Wirtschaft Blatt című gazdasági lap által meghirdetett verseny egyik díjazottja az a Michael Leier lett, akinek nevét Ausztriában, Magyarországon és Lengyelországban is különböző vállalkozásai tették ismertté. A cégcsoport magyarországi központját Győrben építették ki.
A cég győri központja
Az Osztrák Gazdasági Kamara – és különböző cégek által támogatott – évenkénti megmérettetés rangját jelzi, hogy az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségen számos olyan osztrák személyiség is megjelent, akik fontos szerepet játszanak az üzleti és a pénzügyi életben. A még Ferenc József által építtetett palotában kilenc – többségében nagy hagyománnyal rendelkező – családi vállalkozás vehette át az elismerést tartományonként. (Ausztria legsikeresebb családi vállalkozása egyébként egy salzburgi alumíniumipari vállalkozás lett.) Elsőként a burgenlandi Haracsonyban (Horitschon) élő, és az ausztriai vállalkozásait onnan irányító Michael Leiert szólították a színpadra, hogy átadják számára a kitüntető címet.
Az osztrákok komolyan veszik a családi vállalkozásokat – erre több felszólaló is utalt, közöttük Joachim Schwass, a Lausanne-i Családi Vállalkozások Központjának igazgatója – , hiszen nemcsak a névadó vállalkozók, hanem azok családtagjai is számos elismerést kaptak. Michael Leier is családjával együtt vette át az elismerő oklevelet, hiszen közülük már sokan, ha különböző területeken is, de azonos célokért dolgoznak a családfővel.
A Leier-csoportnak Magyarországon van a legtöbb vállalkozása, elsősorban az építőanyag-ipar területén, de érdekelt azt autókereskedésben és a környezetvédelemben is. A cégcsoport magyarországi forgalma az elmúlt évben közel 14 milliárd forint volt.
Michael Leier valóban sikeres üzletember. Az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott ausztriai és magyarországi tevékenységéért. 1993-ban üzleti eredményei alapján Magyarország tiszteletbeli burgenlandi konzuljává nevezték ki. 1995-ben az év osztrák vállalkozójává választották. 1997-ben az Osztrák Gazdasági Kamara „ kereskedelmi tanácsos " címmel tüntette ki, 1999-ben pedig a burgenlandi Menedzser Klub „ Az 1998-as év menedzsere " megtisztelő címmel jutalmazta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka és szórakozás napsütésben

Hamarosan ismét elejét veszi az üdülési szezon, amikor is többen útra kelnek, hogy egy vízparti… Tovább olvasom