Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Lehel utcai robbantás - Tízmilliót ajánlottak a nyomravezetőnek

A díj annak fizethető ki, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható.
135 nyomozó keresi a robbantót - A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 135 fős nyomozócsoportja folytatja a hétfő hajnali Lehel utcai robbantásos bűncselekmény felderítését - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök délután.

A nyomozócsoport már számos nyomozási cselekményt elvégzett, a széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése - olvasható a rendőrségi közleményben.

A nyomozócsoport létszáma bővíthető, az országos rendőrfőkapitány intézkedett szükség esetén további erők és eszközök azonnali biztosítására. A nyomozás a teljes szakértői vizsgálatok, bizonyítás tekintetében elsőbbséget élvez.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi, azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

Az NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Tízmillió a nyomravezetőnek - Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a hétfő hajnali Lehel utcai robbantással kapcsolatban érdemi információt ad - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök délután.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, a 06/80-620-107-es zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107-es, 112-es központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőrnél.

A nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ezeket az eljárás során ismerteti. Szükség esetén megteszik a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja.

Az NNI robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást ismeretlen tettes ellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális lehet a jótékony ételosztás

Hiába kérte jónéhány civil szervezet, nem kapott engedélyt az ételosztásra a fővárosban. Lakossági… Tovább olvasom