Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

legyen Scheidl-stadion!

Örömmel vettem, hogy a két évvel ezelőtt, 87 éves korában elhunyt Halász Miklósról nevezték el a soproni kuruc-dombi sporttelepet. A szálfa termetq, mindig elegáns, mindig sportos Halász Miklós egyedülálló jelenségnek értékelhető a soproni sportpalettán. A nagyszerq sportember szinte egyedül építette fel a kuruc-dombi sporttelepet, ahol ő oktatta a soproni lányokat és fiúkat az atlétika, a tenisz, a röplabda vagy a kosárlabda rejtelmeire.

Sopronban nincs neve viszont az Anger-réti labdarúgópályának, javaslom, ez viselje a jövőben Sziklai (Sift) Antal nevét. A híres erdélyi labdarúgócsalád 1944-ben a háborús események miatt Sopronba költözött, jó néhányan szerepeltek a különböző csapatokban. Közülük a legtöbbre Sziklai Antal vitte, akit a soproni közönség (Duci) néven ismert. Nemcsak kiváló labdarúgó volt, jól kosárlabdázott, atletizált és szenzációsan edzősködött. Fiatal labdarúgók sokaságát nevelte fel, akiket mindig arra tanított, hogy becsületes és kemény harcban kell helytállni a klub színeiért.
Néhány évvel ezelőtt felépült Sopronban a Városi Stadion a Káposztás utcában. A létesítményt idáig nem sikerült teljesen befejezni, ennek ellenére most fogadatlan prókátorként ajánlom mindazoknak, akik tehetnek érte, nevezzék el ezt a pályát a Scheidl családról. A család kiemelkedően legelismertebb sportolója Scheidl József (Peps) volt, aki 1936-ban labdarúgóként részt vett a berlini olimpián. Testvére, Ferenc középhátvédet játszott ugyanabban a csapatban, ahol Peps is jeleskedett, így aztán a SFAC, amely az Anger-réti pályán kapott otthont, rendkívüli élményekkel gazdagította a soproni drukkerek világát. Például 1947-ben a SFAC ezen a pályán győzte le az akkori magyar bajnok Újpest csapatát barátságos mérkőzésen 2–1-re. A harmadik Scheidl fiú, akit megemlítenék, Scheidl Adolf volt. A legjobb képességekkel rendelkezett a családban, de sajnos fiatalon kellett búcsút venni tőle. Még egy Scheidl fiúról tennék említést,

Scheidl Ferenc fiáról, aki hosszú évek óta Kismartonban él, ahol öregbítette a soproni és magyar labdarúgás jó hírnevét.
De folytathatnám a sort. Az SVSE sportkombinátját nyugodtan el lehetne nevezni Mátrai Józsefről, a vasutasok volt kapusáról, aki nemrégiben, 85 éves korában hunyt el. Szívesen látnám a Pap-réti tornacsarnok bejárata fölött egykori munkatársam, Székely Zoltán nevét, aki feleségével, Elli nénivel a soproni fiúk és lányok sokaságát tanította meg a helyes mozgásra, a sport szeretetére, a tornasport gyakorlására.
Tessék választani!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

borsodi liga

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD 1–2 (1–1). Gsz.: Alves (45+1.), ill. Disztl D. (11.), Koós… Tovább olvasom