Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Legyen hatékony elektronikus adminisztráció az oktatában

A köznevelési államtitkárság a közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015-ös tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már alkalmazott tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják.
Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, s annak feltételeit teljesítő szoftverek listájáról az intézmények - sikeres közbeszerzési eljárás esetén - 2014. augusztus közepétől értesülnek - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-t.

Kiemelték: mivel az intézményhálózat különböző igényeket mutat az intézményi adminisztrációs rendszerek irányába, amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézmények a saját tapasztalatuk alapján dönthetnek.

Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio Nonprofit Kft. megteremti az összhangot a különböző tanügy-igazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt arra, hogy akik még nem használják a rendszereket, egységesített excel táblákkal is az adatszolgáltatás központosításában részt vegyenek - írták.

Kitértek arra is: a támogatás a tényleges, e-naplót használó intézmények felé irányul, ezért az állami finanszírozás feltétele, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja az Educatio Nonprofit Kft.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: csak ideiglenesen javult a foglalkoztatási helyzet

Az LMP véleménye szerint "több sebből vérzik a kormány legújabb győzelmi jelentése" a magyarországi foglalkoztatási helyzetről. Tovább olvasom