Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Legkorábban 2009-ben nyílik meg a német munkaerőpiac

Németország új budapesti nagykövete szerint amennyiben hosszú távon is kedvezően alakulnak a német gazdaság mutatói, 2009-ben megnyithatják munkaerőpiacukat nyolc új tagállam, köztük Magyarország állampolgárai előtt.
"Az elmúlt negyedévben jól alakultak a német gazdaság mutatói, reméljük, ez hosszú távon is tartható lesz és 2009-ben olyan döntést hozhatunk az átmeneti szabályozásról, ami a magyarok érdekeinek is megfelel" - fogalmazott Hans Peter Schiff az MTI-nek adott interjúban. Hans Peter Schiff elmondta: a magas németországi munkanélküliség miatt nyolc új EU-tagállam polgárai számára, legalábbis 2009-ig továbbra is szükség lesz munkavállalási engedélyre.

Magyar vállalatok már most is kiküldhetik alkalmazottaikat Németországba dolgozni, csupán három ágazatban van szükségük a kiküldötteknek munkavállalási engedélyre: az építőiparban, valamint a belsődekoráció és az épülettisztítás terén.

A misszióvezető szerint az úgynevezett SOKO-ügy, vagyis a Németországban tevékenykedő magyar cégek elleni eljárások ügye nem éleződött volna ki annyira a sajtóban, ha a belpolitikai helyzet tavaly nyugodtabb a két országban.

"Megtaláltuk azt az utat, ami a problémák megoldásához vezet. Az a benyomásom, hogy ez a téma már nem a legfontosabb helyet foglalja el a kétoldalú kérdések napirendjén" - fogalmazott Hans Peter Schiff.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom