Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Legjobb munkahely a McDonald’s

A hazai McDonald’s vitte el a pálmát idén a Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérésben az 1000 fő feletti vállalatok kategóriában.


A közel 150 vállalat 30 000 dolgozója körében végzett kutatás átfogó módon vizsgálta a hazai munkáltatók megítélését, vállalati kultúráját. Kiderült, a „mekisek" valóban értékelik a munkahelyüket.

A közvélekedéssel ellentétben a hazai McDonald’s dolgozói határozottan szeretik munkahelyüket, az itteni vállalati kultúrát, a cég által biztosított lehetőségeket. Magyarország legnagyobb gyorskiszolgáló étteremlánca számos területen aktívan tesz azért, hogy a vállalatnál dolgozó 5 ezer fő, akiknek 40 százaléka diák, szeressen itt dolgozni. A díj annak a hosszú távú stratégiának, szisztematikus munkának köszönhető, mellyel a vállalat az elmúlt évek során a dolgozók visszajelzése alapján alakította HR politikáját. Ennek köszönhetően pályakezdőktől topvezetőkig, diákoktól a szülés szabadságukról visszatérő édesanyákig mindenki megtalálhatja számítását a cégnél. Mint Gáspár Ferenc, a McDonald’s HR vezetője elmondta, a „McDonald’s életében a dolgozók képzése, a munkahelyi környezet javítása, az elégedettség növelése folyamatos, véget nem érő feladat." A HR vezető a díj kapcsán kiemelte, nagyon komoly eredménynek tartja, hogy a kizárólag a munkatársak véleményén alapuló elismerést egy gyorskiszolgáló étteremlánc kapta.

A sikerben kulcsszerepet játszik a vállalat egyik legfontosabb alapértéke, azaz, hogy olyan stabil, kiszámítható környezetet biztosít alkalmazottainak, melyben hosszútávon tudnak tervezni, és aminek segítségével tudatosan képesek karrierjüket építeni. Az a tény, hogy a McDonald’s vezetőinek 85 százaléka éttermi dolgozóként kezdte pályafutását, szintén inspirálóan hat az alkalmazottakra. Ösztönzőleg hat a beosztottak a már legalább egy évtizede itt dolgozókat jutalmazó Törzsgárda Program, a legjobb diákoknak járó ösztöndíj támogatás, a külföldi McDonald’s-ban történő munkavállalást segítő McPassport program, a legjobb munkatársakat külföldi utazással díjazó McBajnokok Ligája verseny. Ugyanakkor a csapatszellem fejlesztésére is komoly hangsúlyt helyez a cég: a több mint 1000 munkatársat vonzó nyári sportnap, a karácsonyi buli, McDonald’s Hangja (Voice of McDonald’s) nemzetközi énekverseny mind-mind olyan élményeket biztosítanak az itt dolgozóknak, ami  hozzájárulhat ahhoz, hogy jó legyen itt dolgozni.

Olvasóink írták

  • 1. stewe7109 2010. november 12. 19:38
    „Nos, ha valaki ezt elhiszi, annak azt kívánom dolgozzon ott! NEEEM mint főnök!
    Ja, és egye is amit árul! All day, every day! FYAH!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant és életveszélyesen megsérült egy munkás a fővárosban

Lezuhant a magasból és életveszélyesen megsérült egy munkás csütörtökön egy II. kerületi… Tovább olvasom