Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Légi harc Pápán

Az integrált légvédelmi rendszerben elfoglalt helyüknek megfelelő tevékenységüket gyakorolták a győri rakétadandár katonái a napokban a pápai repülőtéren. Az alegységek elektronikai zavaró viszonyok között hajtották végre feladataikat.
A 12. légvédelmi rakétadandár a napokban részt vett a NATO Integrált Légvédelmi Rendszer elektronikai hadviselés gyakorlatán, Pápán. A gyakorlat általános célkitűzése: a szövetségi rendszerben kiképezzék és gyakoroltassák a katonákat, hogy feladatukat hatékonyan tudják teljesíteni akkor is, amikor az ellenség elektronikusan zavarja a rendszert.
A pápai repülőtéren végrehajtott gyakorlat magában foglalta a nemzeti alegységek felkészítését az elektronikai hadviselési technikák felismerésére, a hatásos ellentevékenység alkalmazására.
A különböző országokból érkezett alegységek felkészültek arra, hogy a többnemzetiségű parancsnokság alárendeltségében dolgozzanak.
A gyakorlatozók a zavarjelenség észlelésekor értékelték a kialakult helyzetet és alkalmazták a kiképzés során megismert elektronikai védelmi eljárásokat. A vezetési pontok állománya gyakorolta az ellenőrzött légi feladatok megoldását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom