Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Legfőbb feladat

az iskola megőrzése

Jó hangulatban és a várakozások szerint telnek Tóth Sándor, az új ciráki polgármester napjai. Az eltelt másfél hónap legfontosabb feladatai az iskola jövőjének rendezése, valamint a helyi tornacsarnok javítása voltak. A járdák felújítására pályáznak.
– Első másfél hónapom a várakozások szerint alakult – kezdte Tóth Sándor, Cirák októberben megválasztott polgármestere. Hozzátette azonban, a kezdeti nehézségek áthidalásában sokat segített, hogy az előző ciklusban alpolgármesterként dolgozott. – Jó hangulat van a hivatalban, bár a jelenlegi törvényi szabályzóknak nem könnyű megfelelni a munka során – mondta Tóth Sándor. Legfontosabb feladatának a helyi iskola működésének megőrzését tekinti. Mint mondta, szinte folyamatosan tárgyalnak a környékbeli polgármesterekkel is.
– A jövő év szeptemberében még biztosan meglesz az intézményünk, a jelenlegi helyzetben bármilyen haladék is sokat számít – tette hozzá Cirák vezetője. Úgy véli, az intézmény fenntartásában első a lokálpatriotizmus és csak másodlagosak az anyagiak. Fontos dolognak tartja a település járdáinak rendbetételét is, e célra pályázatot nyújtanak be. Ez azonban akár ötven százalék önrészű is lehet, ami nagy terhet ró a ciráki büdzsére.
Az első másfél hónap gyors műszaki döntéseket is várt a polgármestertől, hiszen a tornacsarnok tetőszerkezete nincs tekintettel a vezetőváltásra. A garancia már lejárt, a tető azonban – anyaghiba miatt – sürgősen javításra szorul. Tóth Sándor szerint megpróbálják garanciával rendezni a kérdést, máskülönben több millió forintja „ugrik” a helyi költségvetésnek. Mondta ezt azzal együtt, hogy minden téren szigorú takarékossági intézkedéseket vezet be a településen. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy a hivatalban erősítsék a szolgáltató és lakosságbarát jelleget.
Tóth Sándor végezetül elmondta, hasonlóan szárföldi kollégájához, egyre több idejét veszi el a hivatali munka, ezért – akárcsak Horváth Ferenc – fiát bízza meg vállalkozásának részbeni továbbvitelével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton az FTC

Ma rendezik a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját. A Gyirmót és az FC Sopron is egygólos… Tovább olvasom